Praktisk kursinformation 2019/20

Praktisk information om fjolårets kursomgång vad gäller utformning och omfattning, behörigheter, ansökan till kursen samt kostnad. Sidan kommer uppdateras kontinuerligt inför nästa kursstart.
Uppdaterad: 2 april 2020

Utformning och omfattning

Kursen innehöll tre träffar á tre dagar, förlagda på Hagabergs folkhögskola i Södertälje. Under de dagarna kombinerades erfarenhets- och kunskapsutbyte från föreläsningar och kurslitteratur med gruppdiskussioner och workshops.

Under kursens gång arbetades parallellt med utvecklingsområden i den egna professionen och på Allmän kurs. Kursen genomfördes i samverkan med Örebro Universitet och omfattas av 7,5 hp. För kursen finns både valbar och obligatorisk litteratur. 

Genom lärplattformen Blackboard fanns möjlighet att delta i gruppdiskussioner och information mellan träffarna. Blackboard användes även för inlämningsuppgifter och annat material för träffarna.

Behörighet

Kursen vänder sig till dig som har minst två års erfarenhet av pedagogiskt arbete på Allmän kurs och som för närvarande är anställd på en folkhögskola. Vi ser det som en fördel om två lärare från varje skola ges möjlighet att gå kursen.

Ansökan och intresseanmälan

Du ansöker genom att skriva ett personligt ansökningsbrev. Ansökningsbrevet ska beskriva dig själv, ditt lärarcredo och dina förväntningar på kursen.

Kostnad

Kursavgift för en deltagare är 13 900 kr (inklusive moms). Kostnad för resor, logi och litteratur tillkommer.

Kurstillfällen och teman 2019/2020

  • Träff 1: 20-22 november 2019 "Bildning och folkhögskolans identitet"
  • Träff 2: 22-24 februari 2020 "Pedagogiska undervisningsprocesser för mångfald"
  • Träff 3: 25-27 mars 2020 "Mångfald, motivation och bildning i ett framtidsperspektiv"

Plats: Hagabergs folkhögskola i Södertälje.