Folkbildningens idé och utveckling, 15 hp

Fristående kurs på Linköpings universitet. Olika perspektiv på folkbildning, både i och utanför studieförbund och folkhögskolor, bibliotek och kulturinstitutioner behandlas.
Uppdaterad: 14 januari 2020

Anordnare

Linköpings universitet.

Innehåll

Genom kursen skall deltagarna förvärva kunskaper om folkbildning som idé och företeelse, dess utveckling, nuläge och utmaningar. Särskilt behandlas följande teman: Begreppet folkbildning, Folkbildningens idéhistoria, historia och samtida utveckling, Folkbildningens pedagogik och etik, Kultur som begrepp och uttryck i folkbildande verksamhet, samt Folkbildningens utmaningar och målgrupper. Kursen bygger på deltagande i fem-sex endagars kurstillfällen med föreläsningar, seminarier och gruppövningar. Däremellan sker studierna på distans.

Ort: Linköping
Studietakt: Kvartsfart
Nivå: Grundnivå
Studieform: Distans

Mer om utbildningen

Läs mer om utbildningen på Linköpings universitets webbplats.