Ny kommunikatör på folkhögskola

Hur loggar du in på folkhögskola.nu, vilka konferenser får du inte missa och var får du egentligen tag i andra kommunikatörer att bolla med? På den här sidan hittar du det som är viktigt att känna till för dig som är ny som kommunikatör på folkhögskola.
Uppdaterad: 15 juni 2023

Skriv upp dig på mejllistan för kommunikatörer

Skicka ett mejl till oss så ser vi till att du hamnar på mejllistan för kommunikatörer på folkhögskolor. Då får du mejl med allt du behöver känna till om folkhögskola.nu, konferenser och kurser, marknadsföringsbidrag eller folkhögskolans dag.

E-post: info@folkogskola.nu

Gå med i Facebookgruppen för kommunikatörer

Har du frågor som du vill bolla med andra som jobbar med kommunikation på folkhögskola? Då rekommenderar vi att du går med i vår Facebookgrupp. I den pratar vi om kommunikation, marknadsföring, rekrytering och webb.

Facebookgruppen Kommunikatör på folkhögskola (öppnas i ny flik)

Lär känna folkhögskola.nu

Folkhögskola.nu samlar alla folkhögskolor och deras kurser. Gå gärna in på webbplatsen och ta en titt på din skolas sidor. Om det är du som ska ansvara för folkhögskola.nu för din skola, undersök om du har inloggningsuppgifter. Annars kan du mejla oss så hjälper vi dig.

folkhogskola.nu (öppnas i ny flik)

E-post: info@sverigesfolkhogskolor.se

När det är dags att börja jobba med folkhögskola.nu hittar du en verktygslåda med manualer och instruktionsfilmer på sverigesfolkhögskolor.se.

Manualer och instruktioner för folkhögskola.nu

Delta på konferenser och kurser

Årligen arrangeras en kommunikationskonferens. På den kan du få inspiration och kunskap som är relevant för din yrkesroll och träffa andra som arbetar med liknande saker. Nästa kommunikationskonferens inträffar under våren 2024.

Ibland kan du också gå mer fördjupande kurser för kommunikatörer. Håll utkik via mejllistan för kommunikatörer eller i Facebookgruppen för att se när nästa tillfälle dyker upp.

Håll koll på vårt marknadsföringsbidrag

Vill du samarbeta med andra folkhögskolor och gemensamt marknadsföra folkhögskolan? Då kan ni ansöka om marknadsföringsbidraget.

Läs mer om marknadsföringsbidraget

Fira Folkhögskolans dag

Varje vår den 17 april firar vi Folkhögskolans dag! Dagen är till för att många folkhögskolor samtidigt ska göra sig synliga och hylla utbildningsformen, för att på så sätt få ett stort genomslag.

Läs mer om folkhögskolans dag

Ta hjälp av materialet om folkhögskola

På folkhögskola.nu finns både tryckt och digitalt material som kan användas i skolans kommunikationsarbete, på exempelvis mässor.

Material om folkhögskola (öppnas i ny flik)