Instruktionsfilmer för att lägga upp kurser på folkhögskola.nu

Här finns instruktionsfilmer för dig som arbetar med din folkhögskolas innehåll på folkhögskola.nu. All information om kurser och skolor läggs upp via EPiServer och har du inte arbetat med verktyget innan så får du här en översiktlig beskrivning av hur du gör för att komma igång.
Uppdaterad: 20 september 2022

1. Logga in på skoladmin för folkhögskola.nu

Gör på följande sätt för att logga in i Skoladmin för folkhögskola.nu. Här kan du sedan publicera skol-, kurs- och nyhetssidor för din folkhögskola.

 

2. Anpassa din Dashboard

När du kommer in i EPiServer, så har du tillgång till en så kallad Dashboard. Första gången du loggar in kan du anpassa din egen Dashboard, så att du får tillgång till användbar information från FSO/Folkhögskola.nu. Du behöver lägga till två små verktyg (så kallade gadgets).

 

3. Navigera i trädstrukturen

För att navigera i trädstrukturen och komma till kurs-, skol- och nyhetssidor i Skoladmin för folkhögskola.nu, gör på följande sätt.

 

4. Visa kursens egenskaper

Vi rekommenderar att du alltid växlar över till en vy där du kan redigera alla egenskaper (allt innehåll) via ett formulärgränssnitt. Detta gör du genom att klicka på knappen ”Alla egenskaper”.

 

5. Redigera en kurs

Om du behöver ändra någon information för en befintlig kurs, så gör du på följande sätt.

 

6. Kopiera en kurs

När du vill skapa en ny kurs på folkhögskola.nu, så kan du välja mellan att skapa en helt ny kurssida eller kopiera en befintlig kurs som kanske har liknande innehåll. För att kopiera en kurs så gör du på följande sätt.

 

7. Skapa en kurs

För att skapa en helt ny kurs på folkhögskola.nu så gör du på följande sätt.

 

8. Skapa en nyhet

På folkhögskola.nu finns möjlighet att publicera nyheter från din folkhögskola. Du redigerar och skapar nyheter i princip på samma sätt som kurser. Här beskriver vi hur du skapar en ny nyhet.

 

9. Ladda upp nya bilder

För att ladda upp en ny bild i Skoladmin för folkhögskola.nu, gör på följande sätt.

 

10. Lägga till bild på sida

För att lägga till en bild till en skol-, kurs- eller nyhetssida på folkhögskola.nu, gör på följande sätt.

 

11. Redigera skolsida

För att redigera din folkhögskolas skolsida på folkhögskola.nu, gör på följande sätt.