Många skolor firade en digital Folkhögskolans dag 24-25 april och närliggande datum.

Aktiviteter på Folkhögskolans dag 2020

Livesändningar i sociala medier, digitala frågestunder, quiz och frösådd. Folkhögskolans dag firades på många olika sätt runt om i landet 24-25 april.
Uppdaterad: 13 maj 2020

Här nedan ser du alla skolor som firade Folkhögskolans dag 2020, med olika aktiviteter dagarna 24-25 april eller närliggande datum. Kolla även in #folkhögskola och #såettfrö i sociala medier för att se hur Folkhögskolans dag firades digitalt.

Genomförda aktiviteter

Mullsjö folkhögskola - tisdag 21/4

Med start tisdag 21 april bjuder Mullsjö folkhögskola digitalt öppet hus via sin Facebooksida varje dag, resten av våren. Kolla in eventet här. 

Löftadalens folkhögskola - onsdag 22/4

Löftadalens folkhögskola håller digitalt öppet hus onsdag 22 april kl 16:00-19:00. Här kommer ni kunna följa med och se våran skola, höra deltagare och lärares ord om deras kurser. Efteråt bjuds det på konsert. Läs mer om eventet på Löftadalens folkhögskola på Facebook.

Fellingsbro folkhögskola - fredag 24/4

Håller digitalt öppet hus klockan 10:00-12:00. Kolla in detta via event på skolans Facebooksida.

Fornby folkhögskola - fredag 24/4

Sår frön för framtiden klockan 10:45 under sitt digitala öppet hus (Klockan 09:00-12:00). Du kommer bland annat kunna chatta med vår SYV och lärare, titta på filmer från kurser och kika in på en live-streamad lektion. Kolla in eventet på Fornby folkhögskolas Facebooksida eller se hela programmet på skolans webbplats.

Helsjöns folkhögskola - fredag 24/4

Besök öppet hus online på Helsjöns folkhögskola, delta i tävlingar och hållbarhetsquiz. Mer information finns på folkhögskolans webbplats.

Leksands folkhögskola - fredag 24/4

Digitalt Öppet hus med event på Facebook, intervjuer med deltagare och lärare på Instagram samt skolans webb. Kolla in eventet på skolans Facebooksida.

Litorina folkhögskola - fredag 24/4 

Firar med att så frö i skolans odlingslådor. Filmas och läggs ut i sociala medier. Kolla in Litorina folkhögskola på Facebook. 

Ljungskile folkhögskola - fredag 24/4

Kommer under veckan filma olika aktiviteter som görs på skolan och lägga upp på webbplatsen. Städning och upprustning av uteklassrummet Gläntan, uppstart av nytt växthusprojekt, besöka vår kläddesigern utställning, göra omställningsquiz och mycket mer. Läs mer på Ljungskile folkhögskolas webbplats.

Malungs folkhögskola - fredag 24/4

Vi #sårettfrö vid lämplig plats, med musikalisk inramning av "Ge en sol". Rektor Titti Berg håller tal om folkhögskolans betydelse, särskilt nu i kristider. Klockan 10.00 kommer TV Malung och Malungsbladet och förevigar. Kolla in Malungs folkhögskolas webbplats här.

Sverigefinska folkhögskolan - fredag 24/4

Sverigefinska folkhögskolan brukar ha öppet hus men i år är det förstås svårt. Så vi har istället gjort fem filmer där en riktig expert visar upp skolan från sin bästa sida! De fem filmerna läggs upp en om dagen mellan måndag-fredag på Svefis webbplats samt på Facebook.

Sundbyberg folkhögskola - fredag 24/4

Här planeras det för ett digitalt öppet hus under Folkhögskolans dag. Skolan kommer också att skicka fröpåsar till alla deltagare och uppmanar dem att följa det som växer och uppdatera via skolans sociala medier.

Vadstena folkhögskola - fredag 24/4

Klockan 10.00-10.45 den 24 april sänder Vadstena folkhögskola live på Facebook. Besök oss gärna på det viset och ställ dina frågor i flödet så besvarar vi dem löpande. Länk till eventet på Facebook.

Ålsta folkhögskola - fredag 24/4

Tävling via Ålsta folkhögskolas Facebook-sida på tema "Hållbarhet", samt information om skolans arbete med Agenda 2030. Kolla in Ålsta folkhögskolas Facebooksida här.

Åredalens folkhögskola - i Frankrike - fredag 24/4

Åredalens folkhögskola firar Folkhögskolans dag - i Frankrike! Det gör de genom att hålla en livesändning via Instagramkontot Ecole De Mont Cotton som tillhör deras kurs i konst och språk i södra Frankrike. Under sändningen finns chans att ställa frågor. Läs mer om händelsen via eventet på skolans Facebooksida.

Örebro folkhögskola - fredag 24/4

Utställning på Örebro stadsbibliotek, "Landa & lyft - vad gör de egentligen på folkhögskolan om dagarna?" har pågått under v.15-17. En filmad version kommer att läggas ut på skolans webbplats inom kort.

Örnsköldsviks folkhögskola - fredag 24/4

Firar med en livesändning från skolan via Facebook mellan kl 11-15. Det finns möjlighet att ställa frågor i förväg på Facebook som ansvariga för respektive kurs kan svara på under livesändningen. Mer information på skolans webbplats.

Bollnäs folkhögskola, filial Gävle - lördag 25/4

Konstlinjen firar med ett event utomhus, med bland annat graffitivägg och konstutställning utomhus samt i fönstren till Konstlinjens lokaler. Läs mer på detta event på Facebook.

Löftadalens folkhögskola - lördag 25/4

Årets elever på Bild- och konstlinjens distanskurs visar en PoPIN-ställning med virtuell vernissage och utställning på Facebook. Temat är Växa hemma. Eventet pågår klockan 10:00-15:00. Kolla in eventet på Facebook.

Röda korsets folkhögskola - måndag 27/4

På Röda korset ska skolan fira dagen den 27 april genom att Klimatkursen startar sin stadsodling och planterar ut de frön de fått.

Österlens folkhögskola - tisdag 28/4

Vi åker ut och informerar utomhus med vår buss Bildningsexpressen, varje tisdag i fem veckor med start den 28 april. Vi har en turlista där vi besöker våra fem grannkommuner och håller social distans. Filmer kommer även läggas ut på skolans Facebooksida.

Sundsgården folkhögskola - onsdag 29/4

Firar med ett digitalt öppet hus som livesänds via Facebook. Kolla in eventet här.Under hela vecka 17 kan framtida kursdeltagare ställa sina frågor via mejl, Facebook eller Instagram. Svaren presenteras på skolans Instagram och webbsida men även under Öppet hus-dagen, när också skolans kursdeltagare och lärare finns tillgängliga för att informera om sina utbildningar.

Brika folkhögskola - fredag 8/5

Spara datumet! Den 8 maj bjuder vi in till ett digitalt öppet hus på vår Facebook-sida. Under en livestream får du träffa både lärare och studerande. Kolla in evenemanget på skolans Facebook-sida här.

Geijerskolan i Ransäter - lördag 9/5

Gejerskolans Musikteaterlinje årskurs 1 och 2 presenterar skräckmusikalen Carrie, som kommer att spelas in och gå att streama.  Läs mer här.