Folkhögskolans dag 24-25 april 2020.
På grund av rådande omständigheter firas Folkhögskolans dag digitalt på många håll.

Så ett frö på Folkhögskolans dag!

Dagarna 24-25 april firar vi utbildningsformen folkhögskola tillsammans över hela Sverige. I år satsar vi extra på att lyfta folkhögskolan som en viktig pusselbit i omställningen till ett mer hållbart samhälle. I år gör vi det digitalt via #folkhögskola och #såettfrö.
Uppdaterad: 5 februari 2020

Angående rådande omständigheter

Många ställer in sina öppet hus på grund av risk för smittspridning. Men Folkhögskolans dag ställs inte in för det! Klicka här för att ta del av våra tips för en digital Folkhögskolans dag. (PDF)

När?

24-25 april 2020. Ni kan välja att fira båda dagarna, en av dagarna, eller en annan dag i anslutning till datumen. Anmäl din skolas aktivitet till oss via detta formulär, så sprider vi den via våra webbplatser.

Hur?

Temat är ”Så ett frö!”. Visa upp folkhögskolans hållbarhetsarbete och rekrytera nya deltagare som får chans att växa som människor hos er.

Här har vi samlat tips, länkar och material ni kan använda er av. 

Varför?

Syftet med Folkhögskolans dag är att uppmärksamma (och fira!) vår fantastiska utbildningsform. Dels för egen del på folkhögskolan och dels att locka nya deltagare.

Vem?

Hela skolan, personal och deltagare tillsammans! Eller varför inte hela staden/samhället runt omkring er? Väv in temat i studierna, bjud in allmänheten, lokala politiker och media.

Frågor? 

Kontakta kommunikatör Desirée Widell på desiree.widell@sverigesfolkhogskolor.se eller 08-17 03 93.