Medverka i Folkhögskoleenkäten

Delta i Folkhögskoleenkäten. Din skola får underlag till ett långsiktigt utvecklingsarbete och samtidigt bidrar ni till att stärka folkhögskolan som utbildningsform. Alla folkhögskolor är välkomna att medverka.
Uppdaterad: 5 april 2023

Anmäl er medverkan

Om du har frågor om hur det fungerar att medverka i enkäten, kan du kontakta 
enkat@sverigesfolkhogskolor.se.

 

Du kan även anmäla din skola till Folkhögskoleenkäten.

Med hjälp av Folkhögskoleenkäten kan er folkhögskola arbeta med den inre kvaliteten, genom att fördjupa insikten om hur deltagarna uppfattar studietiden hos er.

Varje folkhögskola får tillgång till sitt eget enkätresultat, som gör det möjligt för er att arbeta med långsiktigt förbättringsarbete. Är vi den skola vi vill vara? Om inte – vilka delar kan vi fortsätta utveckla tillsammans?

Varför ska man delta i Folkhögskoleenkäten?

Enkäten är både helt anonym och framtagen av forskare. Det är två av orsakerna till att Röda korsets folkhögskola deltar i folkhögskoleenkäten. I filmen berättar rektor Ulrika Sandin och läraren Åsa Söderlund-Dahl mer. Filmen är 2 minuter och 12 sekunder.

 

Stärker folkhögskolan som utbildningsform

Folkhögskoleenkäten samlar erfarenheter från över hundra folkhögskolor och tio tusen deltagare, och resultatet sammanställs på nationell nivå. Därför bidrar er medverkan till att stärka bilden av folkhögskolan som utbildningsform.

Intresseorganisationerna Rörelsefolkhögskolornas intresseorganisation (RIO) och Offentligägda folkhögskolors intresseorganisation (OFI) berättar om varför folkhögskolor ska delta i enkäten. Filmen är 1 minut och 10 sekunder.

 

Extra stöd för er som deltar

Förutom att vara med i den gemensamma Folkhögskoleenkäten får din skola tillgång till extra material i form av mallar och handledning för hur ni kan arbeta med utvärdering och uppföljning. Skolan kan även sätta upp ett eget skolkonto i enkätverktyget för att skapa egna fristående enkäter. Läs mer om erbjudandet på sidan Enkätverktyget InSurvey.

"Ni är verkligen värdefulla"

Medlemsorganisationerna Rörelsefolkhögskolornas intresseorganisation (RIO) och Offentligägda folkhögskolors intresseorganisation (OFI) skickar en hälsning till er som deltar i Folkhögskoleenkäten. Filmen är 1 minut och 15 sekunder.

 

Delta i enkäten

Vill din skola medverka? Anmäl er till folkhögskoleenkäten (öppnas i ny flik)

Om ni deltog förra året behöver ni inte anmäla er igen.

"Det är en fråga om solidaritet"

Medlemsorganisationerna Rörelsefolkhögskolornas intresseorganisation (RIO) och Offentligägda folkhögskolors intresseorganisation (OFI) skickar en hälsning till er som inte deltar i Folkhögskoleenkäten. Filmen är 1 minut och 26 sekunder.