Digitalisering & tillgänglighet

Här hittar du som arbetar på folkhögskola verktyg och tips inom digitalisering och tillgänglighet som kan vara till nytta för verksamheten på skolan.
Uppdaterad: 4 januari 2022

Lista med tips på digitala verktyg

I samband med coronapandemin fick folkhögskolorna snabbt ställa om till distansundervisning. I samband med detta skapade vi på FSO en samlingssida med tips, verktyg och material som kan funka som stöd i distansundervisning.

Klicka här för att komma till den sidan >

Webbinarium - se dem i efterhand

Digitalt medborgarskap: Folkbildningens potential att stänga den digitala klyftan

Webbinarium om digitalt medborgarskap för personer med funktionsnedsättning. Med Kerstin Gatu som arbetar på Mora folkhögskola. Sändes i februari 2021.

Se webbinarium i efterhand här >

Digitaliseringen förändrar allt - Myllrets vision för framtidens folkhögskola

Lovisa Appelkvist och Albin Balthasar har båda undervisat på folkhögskola i flera år och jobbar nu med projektutveckling inom Myllret, Fridhems folkhögskolas initiativ kring demokratisk folkbildning. Webbinariet sändes i mars 2021.

Se webbinarium i efterhand här >

Digitala verktyg

Grundläggande tips kring distans- och fjärrundervisning. Vad kan man göra i olika videomötesverktyg? Vilka kollaborativa ytor lämpar sig för distansundervisning och hur kan man få deltagarna att delta mer aktivt i det digitala mötet? Detta webbinarium sändes den 23 april 2020 och föreläsare var Patricia Diaz.

Se webbinarium i efterhand här >

Tre distanspedagoger ger sina bästa tips

Tre erfarna distanspedagoger på folkhögskola delar med sig av sina egna erfarenheter av att undervisa på distans. Vilka fallgropar bör du undvika och vilka är deras bästa tips? Webbinariet sändes den 16 april 2020.

Se webbinarium i efterhand här >