Egna erfarenheter

Uppdaterad: 7 februari 2022

Efter många veckors (och månader!) planering var det äntligen dags för projektets första digitala konferens!

Arbetsgruppen som består av deltagare från fyra olika skolor kom tidigt fram till vad konferensens tema skulle vara - Egna erfarenheter. Och det var kring detta tema som alla våra programpunkter kretsade kring.

 konferensens program

Efter att vår egen konferencier Izabella hälsat alla välkomna och gått igenom programmet var det dags att sätta igång. Först ut var vår modiga deltagare Adelina från Medlefors folkhögskola. Hon delade med sig av sin egen berättelse som tar upp många tunga erfarenheter och ämnen. Adelina berättade bland annat om hur det varit att växa upp med en sjuk mamma och vilket bemötande hon själv fått av vården i vuxen ålder.

Vi blev alla mycket berörda av hennes historia och Adelina hjälpte oss nog alla att förstå styrkan i att våga dela med sig av sin berättelse. Även om en berättelse innehåller svåra erfarenheter kan det ge kraft att dela den med andra. Tack än en gång Adelina <3

            

Till programpunkt två hade vi bjudit in Henrik Wahlström, en instagramprofil som med humor och kreativitet lyfter frågor om psykisk ohälsa, jämställdhet och andra samhällsfrågor på sitt konto. Efter att vår deltagare Jenny hälsat Henrik välkommen delade han med sig av sin historia och gav exempel på hur man med små medel kan skapa förändring. En mycket spännande och inspirerande föreläsning!

Under hela konferensen använde vi oss av det digitala verktyget menti och fina kommentarer, funderingar och frågor till både Adelina och Henrik strömmade in under deras programpunkter.

Under den tredje och sista programpunkten var det dags för alla deltagare att få prata i mindre grupper om fyra olika ämnen; psykisk ohälsa, bemötande, representation samt utanför och segregation.  Vi bad sedan alla grupper att skicka in sina viktigaste punkter till vår gemensamma mentikarta. Tyvärr var inte tekniken helt och hållet med oss och för vissa deltagare blev det en lite kortare diskussionsstund men trots detta fick vi in otroligt många och viktiga inlägg från grupperna.

inlägg från menti 

 

 

 

Några av deltagarnas inlägg på menti.

 

Att skicka in anonyma tankar och berättelser till menti skapade ett tryggt sätt att dela med sig på utan att behöva dela alltför privata erfarenheter. Det är något vi verkligen tar med oss efter den här konferensen och kommer arbeta vidare med olika sätt att göra detta på.

 

Tiden gick snabbt, plötsligt var klockan 12 och det var dags att avsluta. Vi är väldigt glada och nöjda över vår första konferens och hoppas den väckt nya tankar och idéer hos projektets deltagare. Nu ser vi fram emot att sätta igång med arbetet inför nästa konferens!

 

220207