Västerås folkhögskola söker pedagog i samhällsämnen (SH, HI, RE)

Västerås folkhögskola ska tillsätta två tjänster varav en är till allmän kurs på distans. Vi söker lärare med relevant utbildning och vana att undervisa i samhällsämnen (SH, HI, RE) på grund- och gymnasienivå. Ansök senast den 5 november.
Uppdaterad: 13 oktober 2021

Korta fakta

Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Antal jobb: 2

Kvalifikationer

Arbetslivserfarenhet: Folkhögskolelärare - 1-2 års erfarenhet (meriterande)
Utbildning: Eftergymnasial utbildning två år eller längre inom Pedagogik och lärarutbildning (krav)

Din profil

Du har en god förmåga till att anpassa undervisningen utifrån deltagarnas olika förutsättningar och behov samt ett stort intresse av att utveckla ditt och arbetslagets pedagogiska arbete. Du strävar också efter ett varierat och kreativt arbetssätt som inspirerar skolans deltagare till fortsatt utveckling.

Goda datorkunskaper är ett krav då vi i stor utsträckning använder datorn som verktyg i undervisningen. Vi ser det som ett stort plus om du är en samhällsengagerad person med erfarenheter av föreningsliv och innehar andra ämnestalanger.

Har du relevant utbildning och vana att undervisa i samhällsämnen (SH, HI, RE) på grund- och gymnasienivå? Tycker du det är viktigt med ett livslångt lärande och att du som pedagog har stor frihet att utforma din undervisning så att deltagaren kan utvecklas i sin egen takt? Gillar du att ha ett arbetslag som jobbar tätt tillsammans för att ge undervisningen ett sammanhang och skapa lärsituationer där hela individerna får utvecklas?

Folkhögskolan är en studieform där vi ger motsvarande grundskole- och gymnasieämnen och den som läser hos oss blir behörig till nästa steg. Utbildningsformen lyder inte under Skolverket och genomför t.ex. inte nationella prov. Hos oss är det lika naturligt att läsa en kurs på en termin eller fyra terminer för att nå målen, individens förkunskaper och förmågor får styra.

Vi ska tillsätta två tjänster varav en är till vår allmänna kurs på distans.

Du kan läsa mer om vår verksamhet på skolans hemsida.

Ansökan

Ansök senast 5 november. Ange referens Pedagog i samhällsämnen i din ansökan.

Mejla din ansökan till lars.forsmark@vfhsk.se.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsgivaren

Västerås folkhögskola är en arbetarrörelseägd ideell förening. Vi har en trygg ekonomi men ingen vinstutdelning till ägarna, allt överskott stannar i skolans verksamhet. Västerås folkhögskola är en icke vinstdrivande skola.

Folkhögskolan är en alternativ utbildningsform där deltagarna får utvecklas i sin egen takt. Vi är inte en centralt styrd utbildningsform utan pedagoger och deltagare har möjlighet att styra inriktning, form och innehåll. Här är vi:et större än jaget.

http://www.vfhsk.se/

Kontakt

Lars Forsmark, rektor
lars.forsmark@vfhsk.se
021-14 07 05
070-255 40 97

Hawar Asaiesh, linjeledare
hawar.asaiesh@vfhsk.se
021-14 07 05
070-549 01 29

Facklig kontaktperson

Annica Wilson, pedagog
annica.wilson@vfhsk.se
021-14 07 05
070-549 24 48