Vårdlärare till Österlens folkhögskola

Österlens folkhögskola i Tomelilla söker en vårdlärare med en högskoleutbildning med pedagogisk inriktning och/eller utbildning inom vård- och omsorg. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom vård och omsorg. Ansök senast den 4 juni.
Uppdaterad: 11 maj 2022

Arbetsbeskrivning

Arbetet som Vård– och omsorgslärare kommer du att planera och organisera utbildningen för undersköterskor, undervisa samt följa upp och utveckla utbildningen. I rollen ingår också att marknadsföra utbildningen både internt och externt samt att arbeta med ansökningar av nya utbildningsomgångar.

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning och/eller utbildning inom vård- och omsorg. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom vård och omsorg. Har du dessutom erfarenhet av pedagogik så ser vi det som ett plus. Du känner starkt engagemang, är ansvarsfull, pålitlig och lyhörd i ditt arbete.

Som person är du lösningsfokuserad, strukturerad och har mycket god organisationsförmåga. Du är van att sätta upp mål och att arbeta för en god kvalitet i verksamheten. Du har lätt för att anpassa dig till olika situationer och behov. Du är drivande och positiv till fortlöpande utveckling av vår verksamhet.

Arbetslivserfarenhet/bakgrund

Våra deltagare står i centrum och du behöver ha förmåga att anpassa dig efter deras varierande behov och förmågor.

Du är positiv och engagerad, ha förmåga att skapa goda relationer och en trygg lärande miljö. Du ska kunna ta egna initiativ samt ha lätt för att samarbeta.

  • Du har kompetens att coacha vuxna deltagare mot sina mål
  • Du har goda kunskaper i att använda digitala verktyg
  • Du har stor vana av flexibla lösningar och nytänkande
  • Du har ett starkt engagemang och en positiv människosyn

Om tjänsten

Omfattning: 2 st tjänster deltid
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: augusti 2022
Ansök senast: 4 juni 2022

Ansökan

Skicka din ansökan till jonas.borgstrom@osterlen.fhsk.se senast den 4 juni.

Om Vård- och omsorgsutbildningen

Vård- och omsorgsutbildningen på Österlens folkhögskola är sedan februari 2021 certifierad i Vård- och omsorgscollege. Läs mer om vård och omsorgscollege här https://www.vo-college.se/ Utbildningen sker både på plats på Österlens folkhögskola där teori och praktik varvas genom hela utbildningen och på distans. Två metodrum finns på skolan där praktiska moment kan övas. Det som ska genomsyrar hela utbildningen är etiskt förhållningssätt, människors lika värde och hälsa och livsstil.

Om skolan

Skolan har funnits sedan 1907 och har under årens lopp utvecklats och speglat samhällets skiftningar och behov. Österlens folkhögskola ligger i hjärtat av Österlen omgärdad av vacker natur med naturreservat samt flera historiska och kulturella utflyktsmål. Skolan ligger i samhället Tomelilla där du finner ett utbud av affärer och kultur. Österlen kallas sydöstra hörnet av Skåne, känt för sina konstnärer, äpplen, bokskogar, korsvirkeshus och milslånga stränder. Från Tomelilla station finns tåg- och bussförbindelser till och från Malmö, Lund, Köpenhamn och Kristianstad.

Kontakt

Jonas Borgström
Tf. rektor
Jonas.borgstrom@osterlen.fhsk.se
070-253 84 82