Umeå folkhögskola söker ny rektor

Vår nuvarande rektor går vidare till andra uppgifter. Vi söker därför dig som vill vara med och leda skolan in i nästa fas, att ta vara på Umeås styrkor och samtidigt se nya möjligheter till utveckling.
Uppdaterad: 12 september 2023

Om tjänsten

Vi söker dig som förvaltar nuläget och samtidigt har utvecklingsförmåga för en skola som förändras. För det krävs goda ledaregenskaper/erfarenheter, att vara bra på att bygga team och lagkänsla hos den personal som finns på skolan. Du bör ha erfarenhet av både personal - budgetansvar.

Vi ser gärna att du har pedagogisk erfarenhet och förståelse av folkbildning.

Du omfamnar skolans kristna profil och värdegrund, med en egen personlig tro och lokalt församlingsengagemang. Vidare finns du i den rörelsekontext som skolan har, nämligen Pingströrelsen eller liknande sammanhang. I rörelseförankringen ingår att företräda och marknadsföra skolan på olika sätt.

Om rollen

Rektorn har under styrelsen det övergripande ansvaret för skolans verksamhet. Tillsammans med personalen arbetar du för att utveckla och driva folkhögskolan framåt. Du leder arbetet, i nära samarbete med biträdande rektor, administrativt team och kursföreståndare både i den dagliga verksamheten och med att forma skolans långsiktiga strategi.

Rektorsuppgiften innebär ansvar för personal, budget, verksamhets- planering, rapportering och måluppfyllelse.

En viktig uppgift som rektor är att nätverka och samarbeta med olika aktörer i församlingsrörelsen, folkbildningen och samhällsinstitutioner.

Om organisationen

Umeå folkhögskola finns på Ålidhem och centralt i Umeå, och har de senaste åren varit med om en spännande utveckling. Där finns behörighetsgivande utbildningar, yrkesutbildningar, profilkurser, uppdragsutbildningar, samverkanskurser och kortkurser.

Huvudman för Umeå folkhögskola är Pingstskolorna (PSK), och skolan präglas av kristna värderingar och alla människors lika värde. Vi vill ge alla möjlighet att växa personligt, andligt, socialt och kunskapsmässigt.

Ort

Umeå

Tjänstens omfattning

100%

Sista ansökningsdatum

2023-10-15 23:59:00

Kontakt

David Sundström (ordförande)
pastor@lulea.pingst.se
0705-82 30 62

Johannes Magnusson (Verksamhetsledare Pingst Utbildning/PSK)
johannes.magnusson@pingst.se
0707-99 27 20

www.umeafolkhogskola.se