Teaterlärare till Marieborgs folkhögskola

Marieborgs folkhögskola söker en teaterlärare till teaterlinjen och teaterpedagogutbildningen, med huvudfokus på undervisning i regimetodik och dramaturgi. Ansök senast den 21 maj.
Uppdaterad: 7 maj 2021

Om tjänsten

Marieborgs folkhögskola söker en teaterlärare med huvudfokus på undervisning i regimetodik och dramaturgi. Vi söker dig som är en generalist som också kan undervisa i scenframställning och teaterpedagogik.

Folkhögskollärarutbildning och/eller erfarenhet av folkhögskola är meriterande.

Tjänsten omfattar 60-80% med start 2021-08-16 och möjlighet till 100% från höstterminen 2022. På Marieborgs folkhögskola tillämpar vi oss av provanställning i 6 månader.

Teaterkurserna på Marieborgs folkhögskola har en gedigen historia och är ett viktigt inslag i Norrköpings kulturliv. Vi har en av landets mest välrenommerade grundutbildningar inom scenkonst i form av teaterlinjen. Den tvååriga teaterpedagogutbildningen är praktiskt orienterad mot regimetodik, skådespeleri och pedagogik.

Om skolan

Marieborgs folkhögskola är en av landets största folkhögskolor med en stor bredd av kurser. Vi verkar både i lokalsamhället och nationellt för att människor ska få möjlighet att skaffa nya erfarenheter, kompetenser och bildning. Den ambitionen har vi för alla våra deltagare, alldeles oavsett kurs. Skolan ser som sin uppgift att bidra till att våra deltagare känner som medborgare som kan påverka, både sitt eget liv och det samhälle de finns i. Marieborgs folkhögskola drivs av arbetarrörelsen i Östergötland.

Kontakt och ansökan

För ytterligare information om tjänsten kontakta Marie Mattsson, kursansvarig, på 070-245 65 82, marie.mattsson@marieborg.org. Ansökan ställs till Marie.

För frågor om skolan i allmänhet, anställningsvillkor osv, kontakta Lisa Flogell, rektor, på 070-328 56 85, lisa.flogell@marieborg.org.

För facklig information kontakta Anita Runesdotter, anita.runesdotter@marieborg.org.

Ansök senast den 21 maj 2021.

Välkommen med din ansökan!