Sundbybergs folkhögskola söker lärare till Teaterlinjen

Sveriges roligaste undervisningsjobb finns hos oss! Sundbybergs folkhögskola i Rissne söker lärare till Teaterlinjen. Ansök senast den 14 mars.
Uppdaterad: 22 februari 2021

Sundbybergs folkhögskola söker en eller flera lärare till vår nya renodlade Teaterlinje som startar upp nästa läsår. Vi söker dig/er som kan komplettera kursens huvudlärare Ulrika Ellemark.

Vi ser gärna att du är skådespelare med en intressant spetskompetens och har erfarenhet av att undervisa. Teaterlinjen är en förberedande utbildning inför fortsatta studier vid konstnärlig högskola och som lärare ska du bidra med att hjälpa deltagarna i det arbetet.

För att du ska trivas på Sundbybergs folkhögskola är det en fördel om du är intresserad av samhällsfrågor och har ett stort intresse av att arbeta utifrån ett interkulturellt perspektiv. Ett av våra viktigaste uppdrag är att främja demokratiska processer. Du behöver ha ett stort engagemang när det gäller att hitta individuella lösningar till olika deltagare utan att ge avkall på grupptillhörighet och gemenskap med andra.

Det pedagogiska arbetet på Teaterlinjen fokuserar på deltagarna och deras utveckling och kräver att du är engagerad, nyfiken, samarbetsvillig och prestigelös.

Kompetenskrav

Utbildad Teaterpedagog och/eller Skådespelare, eller annan konstnärlig
utbildning med erfarenhet av professionellt arbete inom teater, sång, dans och
produktionsarbete.

Erfarenhet från arbete på folkhögskola är meriterande.

Omfattning: deltid
Månadslön

Intresserad?

Då är du välkommen att skicka din ansökan till oss så snart som möjligt och senast den 14 mars 2021. Ansökan skickas till marc.harding@sundbyberg.fhsk.se.

Har du frågor är du välkommen att höra av dig till rektor Pethra Bixo Larsson, på telefon 072-241 30 71. 

http://sundbybergsfolkhogskola.se/vara-kurser/kulturparaplyet/sang-och-teaterlinje/

Om skolan

Sundbybergs folkhögskola ligger i Rissne i Sundbyberg ca 15 minuter från Stockholms centrum. Sundbybergs folkhögskola är en mötesplats för människor med olika tillhörigheter, erfarenheter och bakgrund. Erfarenhetsutbyte, ökad förståelse och respekt mellan människor är särskilt viktigt för oss.

Sundbybergs folkhögskola har sina lokaler i ett äldre hus med folkhögskoleanda. Här finns ett stort bibliotek, en ateljé för kreativa aktiviteter och ett trevligt skolfik. Skolan har en interkulturell och skapande inriktning. Sundbybergs folkhögskola har ca 270 deltagare. Vi är partipolitiskt, religiöst och fackligt obundna, vår huvudman är Folkuniversitetet.