Strategisk kommunikatör/ koordinator till Skånes folkhögskolor

Den ideella föreningen Skånes folkhögskolor i samverkan söker nu en strategisk kommunikatör/koordinator med utbildning inom strategisk kommunikation och med god kännedom om det civila samhället. Ansök senast den 12 mars.
Uppdaterad: 12 februari 2021

Den ideella föreningen Skånes folkhögskolor i samverkan bildades 2012 med uppgift att vara ett stöd i utvecklingen för de skånska folkhögskolorna och främja samarbetet mellan skolorna. Skånes folkhögskolors syfte är att företräda medlemmarna. Huvuduppdraget är regional utveckling, opinionsbildning, omvärldsbevakning, samverkan med andra strategiska aktörer samt att arbeta för att stärka folkhögskolan regionalt och nationellt.

Arbetsbeskrivning

Koordinatorn arbetar strategisk med kommunikation och omvärldsanalys, utvecklingsarbete, ansvarar för vår hemsida, aktiv på sociala medier, löpande koordination samt arbetar operativt avseende föreningens administration.

Koordinatorn har ett samordnande, uppföljande och verkställande ansvar för den löpande verksamheten inom föreningen i förhållande till verksamhetsplan, budget och styrelsens beslut. Som koordinator arbetar du som stöd åt styrelsen och är deras ”förlängda arm” i såväl interna som externa kontakter.

Omfattning: 100%, tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.
Tillträdesdag: 2021-09-01 eller efter överenskommelse.
Placeringsort: Malmö eller efter överenskommelse.

Krav och kvalifikationer

Vi söker dig med tidigare erfarenhet av strategiskt arbete som vill vara med och utveckla Skånes folkhögskolor. Vi vill att du är väl förtrogen med folkbildningens värdegrund och har erfarenhet av ledningsarbete eller projektledning. Du har utbildning inom strategiskt kommunikationsarbete eller som vi finner motsvarande. Du har god kännedom om det civila samhället.

Du uttrycker dig väl i så väl tal som skrift på både engelska och svenska. Arbetet kräver att du kan arbeta självständigt, eftersom du är enda tjänsteperson i föreningen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. De flesta möten som du behöver delta i är förlagda till Skåne.

Meriterande

Erfarenhet av att arbeta med politiskt styrda organisationer.
Tidigare erfarenhet av lobbying, påverkansarbete och/eller opinionsbildning.
Kunskap om folkhögskolornas finansieringsmodell.

Sista ansökningsdag: 2021-03-12.

Ansökan skickas till: info@skanesfolkhogskolor.se.

Vi intervjuar fortlöpande.

Kontakt

Frågor besvaras av: Leif Nordin, ordförande Skånes folkhögskolor i samverkan. Leif.nordin1@outlook.com, 070- 553 31 37.

Välkommen med din ansökan!