Socialpedagog / resursperson till Skarpnäcks folkhögskola

Skarpnäcks folkhögskola i Stockholm söker en socialpedagog som kan jobba främst på allmän linje med att stötta inlärningsarbete och studier för vuxna deltagare med särskilda behov. Ansök senast den 18 april.
Uppdaterad: 24 mars 2021

Korta fakta om jobbet

Omfattning: Deltid, 80 %
Varaktighet: Tillsvidare
Anställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning
Tillträde: 4 augusti 2021, provanställning 6 månader

Kvalifikationer

Arbetslivserfarenhet: (Meriterande) Behandlingsassistent/Socialpedagog - 1-2 års erfarenhet.
Utbildning: (Krav) Eftergymnasial utbildning inom Socialt arbete och omsorg, Socialpedagogutbildning

Arbetsbeskrivning

Som socialpedagog jobbar du främst på vår allmänna linje med att stötta inlärningsarbete och studier för våra vuxna deltagare som har särskilda behov. Allmänna linjen har tre klasser med ca. 18 deltagare i varje klass. Ditt huvudfokus är en av dessa tre klasser.

Dina viktigaste arbetsuppgifter att med stor lyhördhet inför deltagarnas behov utgöra ett praktiskt och pedagogiskt stöd i deras skolarbete och för att få en fungerande vardag på skolan. Du ska även kunna fungera som tillfällig vikarie under vissa lektioner samt hålla i studiestugor. Samarbetet kring kursen är viktigt och sker i arbetslag.

Du som söker har en utbildning som socialpedagog. Du kan leda grupper i olika former av aktiviteter. Tidigare arbete med personer som har kognitiva svårigheter är meriterande. Du har stor vana med att jobba med digitala verktyg. Arbetet kräver en pedagog som kan ta stort eget ansvar och egna initiativ samtidigt som du måste ha bra samarbetsförmåga. Vi tror på relationell pedagogik och att det är viktigt att en socialpedagog har förutsättningar för att förstå och relatera till våra studerandes situation

På skolan pågår en utvecklingsprocess för att öka kompetensen kring makt- och normfrågor. Vi ser det därför meriterande om du har kunskap och intresse av dessa perspektiv.

Ansökan

Ansök senast den 18 april. Ange referens Socialpedagog i din ansökan. Mejla din ansökan till ansokanjobb@skarpnacksfolkhogskola.se.

I din ansökan vill vi gärna veta varför du söker dig till folkhögskola och vad du kan bidra med hos oss.

Beskrivning av vår allmänna linje: http://www.skarpnacksfolkhogskola.se/vara-kurser/behorighetsgivande-kurser

Om skolan

Skolan ligger i Skarpnäck nära tunnelbana och bussförbindelse med hela söderort. Vi har ljusa och trivsamma lokaler. Antalet studerande är ca 160 på folkhögskolekurserna Allmän kurs, Fritidsledarutbildningen, Serietecknarutbildningen och Bättre svenska för invandrare samt Konstskolan LINNEA. Därutöver har vi även uppdragsutbildningar och projekt. Vi är 35 personer i personalstyrkan.

Skarpnäcks folkhögskola har Folkuniversitetet som huvudman och ingår i Stiftelsen Stockholms folkhögskola tillsammans med Södra Stockholms folkhögskola och Sundbybergs folkhögskola.

Kontakt

Martin Wikström
Skolsamordnare
martin.wikstrom@skarpnacksfolkhogskola.se
08-683 18 36

Kajsa Jungnelius
Rektor
kajsa.jungnelius@skarpnacksfolkhogskola.se
08-683 18 31