Sjöviks folkhögskola söker rektor

Sjöviks folkhögskola utanför Avesta i södra Dalarna söker en rektor som ska leda och utveckla folkhögskolans mångskiftande verksamhet.
Uppdaterad: 4 februari 2020

Sjövik är en av de större folkrörelseskolorna i Sverige med ett brett utbud av kurser. Vi söker nu dig som har ett brinnande intresse för folkbildning och kultur och en strategisk blick för fortsatt förnyelse i samverkan med huvudmännen Equmeniakyrkan, Equmenia och Kamratförbundet.

Vi förutsätter att du delar skolans värdegrund och är införstådd med folkbildningens uppgift och arbetsformer. Det är inte nödvändigt att vara utbildad pedagog men vi lägger stor vikt vid förmåga att leda och inspirera medarbetare. Rektor samverkar med en ledningsgrupp där ekonom och HR-ansvarig administrativ chef ingår.

Om tjänsten

Som rektor är du ansvarig för att leda och utveckla folkhögskolans mångskiftande verksamhet. Ett nära samarbete med huvudmännen och kontakter med samverkanspartners av olika slag är viktiga uppgifter liksom ansvar för budget och ekonomisk uppföljning. Skolan har en fungerande organisation samt befinner sig i en expansiv fas vilket är en god utgångspunkt för dig som brinner för att utveckla folkbildningens möjligheter i dagens samhälle. Även om det utgår statliga medel för verksamhet på folkhögskolor är externa uppdrag som olika typer av uppdragsutbildningar samt sommaruthyrningar viktiga för den totala ekonomin.

Sjöviks folkhögskola är en mångkulturell miljö där demokratin och allas lika värde är centrala begrepp. Skolan är tillgänglig för personer med funktionsnedsättning.

Önskvärda kvalifikationer

  • för tjänsten relevant högskoleutbildning
  • erfarenhet av folkbildning
  • flerårig chefserfarenhet
  • god förmåga att delegera och fatta beslut
  • självkännedom, personlig mognad och empatisk förmåga
  • vara bra på att samarbeta och kommunicera både inom och utom organisationen
  • erfarenhet av fastighetsförvaltning


Om arbetsplatsen

Sjöviks folkhögskola ligger en mil utanför Avesta i södra Dalarna. Skolan ligger naturskönt och här studerar ca 300 deltagare, varav ca 115 bor på skolans internat. Under sommarmånaderna drivs konferens- och kortkursverksamhet. Ca 50 personer arbetar på Sjövik med undervisning och service. Sjövik erbjuder en alkoholfri miljö under läsåren.

Anställning

Tillsvidaretjänst 100%, vi tillämpar provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Intervjuer sker löpande.

Ansökan

Ansökan med cv och personligt brev till Anita Leanderson (adm chef) anita.leanderson@sjovik.eu (endast ansökan med e-post).

Upplysningar

Styrelsens ordförande: Els-Marie Carlbäcker, 076-505 31 50, els-marie.carlbacker@equmeniakyrkan.se.

Fackliga företrädare:
SFHL, Jesper Lindgren, jesper.lindgren@sjovik.eu
Kommunal, Susanne Olsson, susanne.olsson@sjovik.eu
Vision, Therese Gossas, therese.gossas@sjovik.eu

För mer information om skolan hänvisas till www.sjovik.eu.