Servicechef sökes till Bäckedals folkhögskola

Bäckedals folkhögskola i Sveg söker en servicechef som ska säkerställa hög kvalitet på mat, boende och service för våra studerande och för övriga gäster. Ansök senast den 31 januari 2022.
Uppdaterad: 21 december 2021

Arbetsuppgifter

Som Servicechef på Bäckedals folkhögskola är du enhetschef underställd rektor och har ansvar för skolans internat, restaurang, lokaler och konferensverksamhet. Det är ett spännande och omväxlande jobb där du jobbar självständigt och har eget ekonomiskt budgetansvar. Du ingår i skolans ledningsgrupp och är chef med personalansvar för skolans serviceenhet som består av 7 anställda. Skolans KRAV-certifierade restaurang har eget tillagningskök där mat lagas från grunden, cirka 100 måltider per dag. Därutöver välkomnas distanskursdeltagare och konferensgäster löpande under läsåret. Du är en del av skolsamhället där mötet med våra kursdeltagare är en väsentlig del av jobbet.

Som Servicechef ansvarar du för att säkerställa hög kvalitet på mat, boende och service för våra studerande och för övriga gäster. Skolan har ca 150 studerande varav bor ca 50 på skolans internat. Verksamheten är certifierad enligt standarden EMAS och ISO 14001. Förutom internatverksamheten tar skolan emot externa gäster och hyresgäster under korta kurser och konferenser med mera. Vår ambition är att vidga den externa verksamheten så att våra lokaler kan utnyttjas av fler för konferenser, träffar och event. Det är därför viktigt att du är kreativ och bidrar i arbetet med att utveckla skolan till att bli en ännu öppnare mötesplats för fler året om. Tjänsten är en tillsvidaretjänst på 100% med tidsbegränsat förordnande som servicechef. Tillträde den 1 april 2022 eller enligt överenskommelse.

Kvalifikationer

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Som Servicechef måste du ha förmåga att kunna engagera och entusiasmera. Du måste också ha en gedigen humanistisk värdegrund i arbetet med deltagarna. Vi söker en person med mångsidig kompetens som kan ta tag i det dagliga praktiska som krävs för driften av en skola med boende och restaurang men som också har driv och idéer för utveckla skolans verksamhet.

Du bör ha lämplig utbildning för arbetsuppgifterna och erfarenhet av arbetsledning. Du bör ha arbetat med flera av de funktioner som ingår i tjänsten. Erfarenhet av folkhögskola och folkbildning är meriterande. Då folkhögskolans verksamhet genomsyras av en ambition att bidra till ett hållbart samhälle och en god hälsa förväntar vi oss att du har ett genuint intresse och engagemang i hållbarhetsfrågor. Praktiskt kunnande i mathantverk och förädling av råvaror är meriterande liksom erfarenhet från småskalig djurhållning. 

  • Du har erfarenhet från folkhögskola/folkbildning
  • Du har lätt för att samverka och är handlingsinriktad
  • Du har förmåga att planera och driva systematiskt utvecklings- och kvalitetsarbete
  • Du har kunskap om upphandling i offentlig sektor
  • Du har kunskap om ledningssystem och certifieringar (EMAS, ISO 14001 och KRAV)
  • Du har kunskap om gällande arbetsmiljöföreskrifter för storkök och lokalvård
  • Du har förmåga att organisera och planera för en trygg och säker arbetsmiljö 

God kommunikationsförmåga och att kunna uttrycka sig väl i både tal och skrift på svenska är ett krav. Samarbete är ledord för att klara uppdraget och samarbetsförmåga är en nödvändighet. Du behöver vara framåtsträvande, tycka om att arbeta med utvecklingsfrågor och ha ett strukturerat arbetssätt.

Du måste vara serviceinriktad, tycka om utmaningar och trivas med att umgås med många olika människor på en trevlig och prestigelös arbetsplats. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar i verksamheten. Körkort erfordras.

Lön

Uppgift om löneanspråk anges i ansökan. 

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: 100%.
Placering: Sveg
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Den 1 april 2022 eller enligt överenskommelse. 

Ansökan

Ansökan lämnas via denna länk > 

Sista ansökningsdag: 2022-01-31

Intervjuer sker löpande, så lämna in din ansökan så snart som möjligt.

Arbetsplatsbeskrivning

I Jämtland Härjedalen är livskvaliteten i fokus. Här är den storslagna naturen alltid nära. Här bor du trivsamt och kan fylla din fritid med upplevelser. Region Jämtland Härjedalens vision är god hälsa och vi vill vara en region som du längtar till och växer i.

Region Jämtland Härjedalen är huvudman för två folkhögskolor, Bäckedals folkhögskola och Birka folkhögskola. Genom folkbildning och utbildning ger Folkhögskolan förberedelse för resten av livet och är en skolform för vuxna som vill ha formell kompetens, utveckla sina skapande sidor eller fördjupa sina kunskaper inom olika specialområden. Folkhögskolorna bedriver och genomför även uppdragsverksamhet, kortkurser och konferenser. Många säger att deras år på folkhögskola var deras bästa år i livet!

Kontakt

För mer information angående tjänsten kontakta;

Namn: Magnus Arreflod, rektor
Telefon: 076-2001193
Email: magnus.arreflod@backedal.se

Namn: Klaus Dudenhöfer, servicechef
Telefon: 070-2011689
Email: klaus.dudenhofer@backedal.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Lena Hurtig, Kommunal
Telefon: 0680-16671
Email: lena.hurtig@backedal.se

Namn: Aja Pettersson, Lärarförbundet
Telefon: 070-3583883 
Email: aja.pettersson@backedal.se

Övrigt

Här hittar du mer information om Region Jämtland Härjedalen: https://www.regionjh.se/

Läs mer om att bo och leva i Jämtland Härjedalen: https://www.tasteget.nu/