Samordnare till Skattungekursen på Mora folkhögskola

Mora folkhögskola söker en kurssamordnare till kursen Ekologisk odling och hållbar livsföring, även kallad "Skattungekursen", som är förlagd till Mora folkhögskolas filial i Skattungbyn, Orsa kommun. Ansök senast den 26 september.
Uppdaterad: 6 september 2021

Om tjänsten

Befattning: Folkhögskolelärare
Ort: Mora
Anställningsform: Vikariat
Sysselsättningsgrad: 80%
Ref nr: 20:2021:126
Ansök senast: 2021-09-26

Arbetsuppgifter

Kursen Ekologisk odling och hållbar livsföring, även kallad "Skattungekursen" är förlagd till Mora folkhögskolas filial i Skattungbyn, Orsa kommun.

På Skattungekursen får kursdeltagarna kunskaper kopplade till våra basbehov av mat, kläder, boende och samarbete. Odling, vävning, husskötsel samt mindre byggprojekt ingår. Kursen ger även färdigheter i samarbete och förståelse för gruppdynamik. Andra ämnen som finns på kursen är matlagning på lokala råvaror, hantverk, bakning och konservering. Dessutom ingår studiebesök och gästlärare bjuds in. Miljö och hållbarhet är ett övergripande tema. Kursen har ca 20 deltagare.

Vi söker nu en vikarie på 80 procent under jan-dec 2022. Kursen följer kalenderåret/odlingsåret och startar i januari. Lägre tjänstgöringsgrad kan vara aktuellt för den som inte har kompetens för samtliga arbetsuppgifter.
Vikariatet tillträds under januari med introduktion under december.

Tjänsten som kurssamordnare på Skattungekursen innebär övergripande ansvar för kursens planering och schemaläggning. Vidare ingår ansvar för kontakt med timlärare, hemsida, marknadsföring och PR samt kursens ekonomi.

Du arbetar också som lärare och mentor för våra kursdeltagare samt har ett stort socialpedagogiskt ansvar för att finnas med som stöd kring frågor som uppkommer i samband med kursverksamheten och ibland även i samband med internatboendet.

Kvalifikationer

Du är folkhögskollärare, eller har annan utbildning eller erfarenhet som vi bedömer lämplig.

Undervisning i ämnen som gruppdynamik, mötesteknik och omställning till ett hållbart liv. Kännedom om miljö-/klimatfrågor, personlig omställning till ett hållbart liv, odlingskunskaper samt pedagogisk utbildning är meriterande.

Du behöver kunna organisera samt behärska administrativa uppgifter. Du har god datavana och kan hantera olika rapporteringssystem. Du har god förmåga att kommunicera, både muntligt och skriftligt.

Ansökan

Ansök via Region Dalarnas webbtjänst >

Kontakt

Rektor Ulla Rodestam Örsell
ulla.rodestamorsell@morafhsk.se

Facklig kontaktperson
Frans Kisnis
frans.kisnis@morafhsk.se
0250-94255

Facklig kontaktperson
Madeleine Eriksson
madeleine.eriksson@morafhsk.se
0250-94285

Om arbetsgivaren

Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi har ett brett uppdrag så möjligheterna är stora att du hittar ditt drömjobb hos oss! Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på regiondalarna.se/jobb Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.