Karlskoga folkhögskola söker rektor

Vi söker dig som har ett brinnande intresse för folkbildning och kultur och en strategisk blick för fortsatt förnyelse i samverkan med huvudmännen Equmeniakyrkan och Equmenia. Skolan är en av fem skolor med koppling till huvudmännen.
Uppdaterad: 26 januari 2023

Karlskoga folkhögskola är en av de större folkrörelseskolorna i Sverige med ett brett utbud av kurser. Vi är en mångkulturell miljö där demokratin och allas lika värde är centrala begrepp. Skolan är tillgänglig för personer med funktionsnedsättning.

Vi förutsätter att du delar skolans värdegrund och är införstådd med folkbildningens uppgift och arbetsformer. Det är inte nödvändigt att vara utbildad pedagog men vi lägger stor vikt vid förmåga att leda och inspirera medarbetare. Rektor samverkar med en ledningsgrupp där biträdande rektor och ekonom ingår.

Om tjänsten

Som rektor är du ansvarig för att leda och utveckla folkhögskolans mångskiftande verksamhet. Ett nära samarbete med huvudmännen och kontakter med samverkanspartners av olika slag är viktiga uppgifter liksom ansvar för budget och ekonomisk uppföljning. Skolan har en fungerande organisation vilket är en god utgångspunkt för dig som brinner för att utveckla folkbildningens möjligheter i dagens samhälle. Verksamheten finansieras i huvudsak med statliga medel men även uppdragsutbildningar, konferenser, vandrarhem samt olika projekt är viktiga för den totala ekonomin.

Önskvärda kvalifikationer

  • För tjänsten relevant högskoleutbildning
  • Erfarenhet av folkbildning
  • Flerårig chefserfarenhet
  • God förmåga att delegera och fatta beslut
  • Självkännedom, personlig mognad och empatisk förmåga
  • Bra på samarbete och kommunikation både inom och utom organisationen

Om arbetsplatsen

Karlskoga folkhögskola ligger i södra delen av Karlskoga vid sjön Möckeln. Skolan ligger naturskönt och här studerar ca 300 deltagare, varav ett 50-tal bor på skolans internat. Förutom skolverksamheten bedrivs en omfattande konferens-, catering- och vandrarhemsverksamhet. Ca 60 personer arbetar på skolan med undervisning och service. Karlskoga folkhögskola erbjuder en alkoholfri miljö.

Anställning

Tillsvidaretjänst 100 %, vi tillämpar provanställning.

Tillträde

Tillträde 1 april 2023 eller enligt överenskommelse. Intervjuer sker löpande.

Upplysningar

Styrelsens ordförande: Hans Pettersson, 070-656 98 22, hans.pettersson@karlskogafhs.se

Lärarförbundet, Daniel Roxne, daniel.roxne@karlskogafhs.se

Kommunal, Mattias Färenmark mattias.farenmark@karlskogafhs.se
Vision, Roland Rydberg roland.rydberg@karlskogafhs.se

För mer information om skolan hänvisas till karlskogafolkhogskola.se

Ansökan

Ansökan med cv och personligt brev senast 15 februari till Hans Pettersson hans.pettersson@karlskogafhs.se  (endast ansökan med e-post).