Rektor till Bollnäs folkhögskola

Bollnäs folkhögskola söker en rektor som ska leda och utveckla verksamheten mot uppsatta mål, arbetsleda medarbetare och arbeta med pedagogisk utveckling. Ansök senast den 8 december.
Uppdaterad: 23 november 2022

Arbetsuppgifter

Som rektor på Bollnäs folkhögskola har du det övergripande ansvaret för verksamhet, ekonomi, medarbetare och kvalitet. Du leder och styr mot uppställda mål och ansvarar för att, tillsammans med medarbetarna, utveckla skolan och dess kursutbud. Rektor har det pedagogiska ledarskapet och ansvarar dessutom för de studeranderättsliga frågorna.

Du samarbetar med förvaltningens andra rektorer och bidrar förvaltningsövergripande i ledningsgruppen. Som rektor är du direkt underställd förvaltningschef.

Rektor ansvarar för att tillvarata och utveckla medarbetarnas kunskaper, erfarenheter och initiativkraft samt skapar förutsättningar för en god arbetsmiljö. Du har direkt chefsansvar för 12 medarbetare och två enhetschefer.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som rektor är att

  • leda och utveckla verksamheten mot uppsatta mål
  • arbetsleda medarbetare och arbeta med pedagogisk utveckling
  • ansvara för studeranderättsliga frågor
  • delta i förvaltningsövergripande arbete
  • upprätthålla och utveckla externa kontakter och delta i nätverk

Hos oss får du

  • forma framtiden för Bollnäs folkhögskola och bidra till utveckling av förvaltningen
  • arbeta nära medarbetare och deltagare
  • bidra till människors utveckling


Vill du veta mer om våra förmåner? Läs mer här! - https://www.regiongavleborg.se/jobb-och-utbildning/Utbildning-och-forskning/PTP/Formaner/

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har helhetssyn, förmåga att organisera och prioritera samt fatta tydliga beslut. Du har god samarbetsförmåga, lyssnar och kommunicerar tydligt och har lätt för att skapa och utveckla relationer. Du har väl grundade och tydliga värderingar och din drivkraft och uthållighet gör att verksamheten når sina mål. Som person är du lugn, stabil och realistisk.

För att lyckas i rollen som rektor har du

  • akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget
  • gedigen chefs- eller ledarerfarenhet

Det är meriterande om du har erfarenhet från folkhögskola och/eller kunskap om folkhögskolan som utbildningsform.

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2022-12-08

Referensnummer: RS 2022/2853

Ansök via Region Gävleborgs webbplats (nytt fönster) >

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Om arbetsplatsen

Vårt uppdrag är att ge hela länet möjlighet att leva ett gott liv i dag och i morgon. Vi tar hand om hälsa och vård, får kollektivtrafiken att rulla och främjar kompetensutveckling och levande kultur. Vi är motorn för ett hållbart samhälle med samverkan över gränser. Tillsammans är vi Gävleborgskraften.

Bollnäs folkhögskola är vackert belägen vid Ljusnans strand med naturen nära inpå och stadskärnan inom bekvämt promenadavstånd. Skolan har 40 medarbetare och årligen cirka 300 kursdeltagare fördelade på fyra olika kursorter. Vid huvudskolan i Bollnäs bedrivs allmän kurs, musiklinje, skrivarlinje samt arbetsmarknadsuppdrag och projektutbildningar. Här finns också en restaurang för deltagarna, egen lokalvårdsverksamhet, ett internatboende med 55 rum samt lokaler för den konferensverksamhet som bedrivs.

Till verksamheten hör en filial i Söderhamn där allmän kurs och studiemotiverande folkhögskolekurs bedrivs, en konstutbildning i Gävle samt en trädgårdsutbildning i Ockelbo.

På Bollnäs folkhögskola är vi stolta över att vara både HBTQI- och miljöcertifierade.

Läs mer om oss:
https://www.regiongavleborg.se/folkhogskolor/bollnas-folkhogskola/om-skolan/

Kontakt

Jan-Olof Friman, Trafik-, kultur- och folkhögskoledirektör
jan-olof.friman@regiongavleborg.se

Jessica Modin, Rekryteringspartner
jessica.modin@regiongavleborg.se

Anders Gustafsson, Lärarförbundet
anders.gustafsson@regiongavleborg.se

Fackliga företrädare

Helena Ingvarsson, Lärarnas Riksförbund
helena.ingvarsson@regiongavleborg.se

Jessica Wigren, Kommunal
jessica.wigren@regiongavleborg.se

Inger Bodin, Ledarna
inger.bodin@regiongavleborg.se

Övrigt

Med 7 500 medarbetare är vi länets största arbetsgivare. Det ger oss styrka att driva utvecklingen framåt för ett livskraftigt Gävleborg. Vårt uppdrag är spännande och komplext. Oavsett vilken roll du har hos oss hjälper du invånarna i länet och gör nytta i samhället. Vi ligger i framkant i samhällsutvecklingen och satsar på att du som medarbetare ska få växa och utvecklas. Hos oss får du använda hela din kraft för att tillsammans med dina kollegor skapa framtidens Gävleborg.

Förvaltningen Trafik, kultur och folkhögskolor samlar vårt arbete med länets kollektivtrafik, kultur samt utbildning och folkbildning. Vi som arbetar här ser till att tåg och bussar rullar, att Gävleborg har ett aktivt kulturliv och att den som vill, kan utbilda sig, växa och utvecklas.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Vi har redan beslutat var vi vill synas med våra platsannonser samt vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa annonsplats eller tjänster för pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.