Operativ driftschef till Åredalens folkhögskola

Åredalens folkhögskola söker nu en operativ driftschef som är van att ta beslut och gillar att hantera, analysera och förbättra arbetsmiljöer. Ansök senast den 5 april.
Uppdaterad: 6 mars 2020

Om jobbet

Åredalens folkhögskola erbjuder en fjällnära och stimulerande miljö för utveckling och bildning, inte bara för intresserade deltagare utan även för oss som arbetar på skolan. Vi är idag en skola som växer och tar nya steg i vår utveckling för framtiden! Kvalitet och hållbarhet är några av våra ledstjärnor i vårt bildningsuppdrag. Vi vill alltid ha en välmående och engagerad personal, samt långsiktigt hållbara och välfungerande internatboenden, klassrum, ateljéer, idrottshall, bibliotek, IT och Kravmärkt matsal med hälsosam mat. Därför söker vi dig som vill arbeta med oss som operativ driftschef!

Vi söker dig som är van att ta beslut och gillar att hantera, analysera och förbättra arbetsmiljöer, fastigheter och verksamhetssystem. Ekonomisk lönsamhet är viktigt för dig, både kortsiktigt men också på flera års sikt, till exempel genom att optimera befintliga flöden och hitta ytterligare intäktsströmmar. Vi ser att du är en naturlig ledare, som får din personal att känna ansvar för sina arbetsuppgifter och får dem att må bra genom att du intresserar dig för dem och skapar möjligheter för samhörighet och en känsla av självbestämmande. Du arbetar tätt tillsammans med och rapporterar direkt till rektorn, du är biträdande rektor samt tillförordnad rektor vid rektors frånvaro.

Arbetsuppgifter

 • Arbets- och personalledning för avdelningsansvariga: köksansvarig, receptionist, IT och husansvarig (vaktmästeri/lokalvård/internat)
 • Analys och optimering av ekonomiska och administrativa flöden på skolan
 • Fastighetsförvaltning/-utveckling av skolans totala fastighetsbestånd
 • Optimera intäktsströmmar genom bl. a bidrag, konferenser, restaurang, vandrarhemsboende
 • Utbilda inom och leda arbetet med digitala verktyg t ex Microsoft 365
 • Arbetsmiljöfrågor, inventera och följa upp
 • Ingå i skolans ledningsgrupp

Förkunskaper och förväntningar

Vi söker dig som:

 • Har utbildning inom ekonomi eller annan relevant utbildning/-ar för tjänsten
 • Är van att arbeta med digitala verktyg
 • Har tidigare erfarenheter av verksamhets- och personalledning
 • Har kunskaper och erfarenheter kring fastighetsförvaltning
 • Trivs med att jobba i ett team och möta människor
 • Trivs med att jobba med uppsatta mål, stort delegerat ansvar och att utveckla verksamheten
 • Delar EFS och Svenska kyrkans värdegrund

Ansökan

Din ansökan vill vi ha senast den 5 april till ansokantjanst@aredalensfhsk.se

Ange referens Driftchef i din ansökan.

Vid frågor kontakta rektor dagtid måndag-torsdag på 0647-66 55 10. Intervjuer sker löpande.

Anställning

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 80%, med tillträde 2020-10-01. Placeringsort är Hålland, på Åredalens folkhögskola. Provanställning tillämpas.

Kollektivavtal

Vi tillämpar Arbetsgivaralliansens bransch- och löneavtal, Utbildning och Folkbildning.

Allmän information om skolan

Åredalens folkhögskola ligger högt beläget vid Indalsälven, ca 20 km öster om Åre. Skolan har ett brett kursutbud inom fyra inriktningar: Friluftsliv, Bibel/tro, Konst, Allmän kurs.

Totalt har skolan c:a 200 kursdeltagare på långa kurser, internat med boende för 80-100 personer, samt 30-35 st

engagerade medarbetare. Vi är en organisation som ständigt utvecklas och testar nya idéer på många områden. I vår verksamhet samarbetar vi med många olika organisationer i civilsamhället. På vår hemsida www.aredalensfhsk.se kan du läsa mer om skolan. Följ oss även på Facebook och Instagram.

Folkhögskolan är en av Sveriges över 112 rörelsefolkhögskolor och den drivs som juridisk person av en ideell förening. Föreningen består av privatpersoner, EFS föreningar och andra organisationer vilka väljer styrelse.