Ljungskile folkhögskola söker en rektor

Ljungskile folkhögskola söker en ledare med stor erfarenhet av och ett brinnande intresse för folkbildning, med förankring i vår värdegrund, och som vill leda Ljungskile folkhögskola in i framtiden.
Uppdaterad: 12 oktober 2020

Vem är du?

Vi söker dig som kan leda hela vår verksamhet in i framtiden. Du ska arbeta processinriktat och ytterst ansvara för att ta tillvara våra möjligheter och behov. Det är viktigt att du har ett genomtänkt förhållningssätt till en miljö med folkhögskola och konferensanläggning, där du möter olika slags organisationskulturer. Du behöver ha lång erfarenhet av ledarskap, organisation och ekonomistyrning. Du ska vara delaktig i att skapa en tillitsfull och lyhörd atmosfär. Du ska vara trygg i dig själv, prestigelös och kunna fungera väl ihop med styrelse och personal. Du måste också vara initiativrik och modig.

Vi vill att du är djupt och tydlig förankrad i folkbildningens bildningssyn och verksamhetens värdegrund. Det är viktigt för oss att du har erfarenhet från att leda idéburen verksamhet och/eller kunskap om folkrörelsebaserad organisation. Du kommer att arbeta med att utveckla våra nätverk och skapa möjligheter för extern finansiering. Du ska tycka att det är roligt att samverka med många parter.

Till din hjälp har du en ledningsgrupp, och personal som bland annat sköter personalutveckling, kvalitetssäkring, folkhögskolans styrdokument, uppdragsutbildningar, ekonomi, fastighetsfrågor och externfinansierade projekt. I denna tjänst ingår även att vara ledare för Kustkonferens AB, med uppgift att bedriva konferensverksamhet, restaurang, hotell och vandrarhem. Vi förutsätter att du har en akademisk utbildning med relevant inriktning. Vi kan erbjuda dig ett stimulerande arbete i en dynamisk och varm miljö.

Du kommer till en välfungerande organisation med stora utmaningar inför framtiden – vi vill att du ska möta dem med kraft och nyfikenhet.

Om oss

Folkhögskolan hävdar alla människors lika värde och är en stark röst för demokratiska fri- och rättigheter. Bildning är en väg till mognad, insikt och frigörelse. Idégrunden återspeglas i pedagogiken, där deltagarna har inflytande över och ansvar för sina studier.

Vi vill ge utrymme för livs- och samhällsfrågor och betonar respekten för andras åsikter. Demokrati, kultur och globala frågor står högt på vår dagordning, vilket också återspeglar sig i kursutbudet och i allt som händer på skolan. Vi är en rörelsefolkhögskola med allt vad det innebär, vilket vi ser som en styrka. Vår kultur bygger på varje människas aktiva delaktighet, med utgångspunkt i att alla har samma värde och bidrar till verksamheten.

Ljungskile folkhögskola tar emot ungefär 280 deltagare och skolans internat har plats för 100 boende. Vi har cirka 60 anställda. Vår konferensverksamhet, hotell, restaurang och vandrarhem driver vi själva genom vårt helägda dotterbolag Kustkonferens AB.

Platsbeskrivning

Ljungskile folkhögskola ligger mitt emellan hav och fjäll, med fantastisk utsikt över Ljungskileviken. Närheten till skog och hav gör det lätt att komma ut i naturen. Bredfjället ligger alldeles bakom skolan med milsvida vandringsleder. I havet kan du bada och paddla kajak.

Samhället erbjuder både det livsnödvändiga och pittoreska i affärsväg och i café- och restaurangutbud. Föreningslivet erbjuder bio, jazzmusik av hög klass, träning inom- och utomhus, golf, friluftsliv osv. Närheten till storstaden kompletterar med sitt exklusiva, stora utbud av det mesta en kan önska.

Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: 1 februari 2021 eller enligt överenskommelse.
Arbetstid/varaktighet: 100%
Lön: Månadslön

Ansökan

Ansökan mottages skriftligt. Skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast: 2020-11-03, via e-post till folkhogskola@ljungskile.org.

Ljungskile folkhögskola sköter själv all rekrytering och undanber därför all kontakt från rekryteringsföretag.

Kontaktpersoner

Biträdande rektor: Torun Elgebäck, 0522-68 69 66, torun.elgeback@ljungskile.org
Styrelsens ordförande: Gunnar Henning, 0705-75 14 96, gunnarhenning@hotmail.com
Facklig företrädare, skyddsombud: Pelle Tärnström, FF, 0522-686936, pelle.tarnstrom@ljungskile.org

Mer om oss

Vår vision:

Rum för utveckling – kraft till förändring

  • fokus på kultur, livsåskådning och globala frågor
  • i mötet mellan människors olikheter
  • med framtidens samhällsaktörer för hållbar utveckling


Värdegrund
som Ljungskile folkhögskola utgår från:

En pedagogisk grundsyn som utgår från övertygelsen om människans formbarhet i mötet med andra och den förändringskraft som ligger i det mellanmänskliga mötet. Detta lever vi genom utgå från deltagarnas kompetens och behov i vårt pedagogiska arbete samt bekräfta, bejaka, utmana och provocera deltagarna och bereda plats för helhetssyn, förståelse och växande.

En bildningssyn där bildning uppstår när kunskapen blir personlig och en del av det egna jaget vilket vi lever genom att värdera individens totala utveckling.

Arbetsgivare: Ljungskile folkhögskola
Besöksadress: Valdemar Svenssons väg 11, 459 31 Ljungskile
Hemsida: www.ljungskile.org
Arbetsplatsen är belägen i Uddevalla kommun.