Legitimerad SFI-lärare med utökad uppdrag till Hvilan

Legitimerad SFI-lärare med utökad uppdrag kring kvalitetsfrågor till Folkhögskolan Hvilan.
Uppdaterad: 3 januari 2022

Vill du jobba på en dynamisk folkhögskola som samtidigt är Sveriges äldsta? En bildnings- och utbildningsorganisation i både Åkarp och Lund där du varje dag bidrar till att ge våra studerande verktyg att komma vidare och där du personligen kommer att utvecklas? Välkommen till Folkhögskolan Hvilan.

Arbetsuppgifter

Du kommer arbeta inom SFI-verksamheten på Hvilan SFI och vid behov även i andra kurser/utbildningar som finns hos oss på Hvilan. Du kommer ingå i vår personalstyrka och jobba nära våra övriga pedagoger, vår administration och ledningen för att hjälpa våra studerande att nå resultat och optimera sitt lärande.

Förutom det dagliga pedagogiska arbetet ingår mentorskap och viss administration i tjänsten. Du kommer också arbeta med kvalitetssäkring av verksamheten. För att trivas hos oss är det en förutsättning att du har god förankring i folkbildningens bildningssyn.

Kvalifikationer

• Eftergymnasial utbildning två år eller längre inom Pedagogik och lärarutbildning
  • Du är legitimerad lärare i svenska som andraspråk och/eller svenska.
  • Du har erfarenhet av vuxenutbildning och/eller gymnasiet eller annat pedagogiskt arbete. Vi ser gärna att du har förståelse för folkhögskolans pedagogiska arbetssätt.
  • Du är mycket bekväm med att använda olika digitala verktyg och media som en del av din pedagogik.
  • Du har en god pedagogisk förmåga, kan se till helheten och snabbt ta dig an förändringar av verksamheten. Dessutom trivs du med att arbeta i en miljö med höga krav på ansvarstagande, flexibilitet, handlingskraft och social kompetens.
  • Du är duktig på att entusiasmera vuxna utifrån deras individuella förutsättningar, är trygg med att arbeta på en mångfasetterad arbetsplats och är en kreativ medarbetare.
  • Du har ett gott bemötande mot studerande och kollegor och trivs med att samarbeta. Personliga egenskaper är avgörande för tjänsten.

Meriterande

Vi ser gärna sökande som har specialpedagogiska kunskaper/arbetssätt.

Anställning

Tillsvidare, 80%-100%, 6 mån provanställning, semestertjänst med differentierad undervisningstid.

Snarast möjligt, efter överenskommelse.

Ansökan

Sista ansökningsdatum 10 januari 2022. Ansökan genomförs via Hvilans webbsystem https://hvilan.se/jobbahososs och ska innehålla personligt brev och meritförteckning. Vi tar inte emot ansökan via e-post eller post.

Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser

Kontakt

Jorun Koca Jakobsson, biträdande rektor för bl.a. SFI i Åkarp och Lund, 073-150 96 68, jorun@hvilan.se

Eduardo Gran Villanueva-Contreras, skolchef/rektor, 076-546 44 02, eduardo@hvilan.se

Fackliga företrädare nås via Hvilans växel, Tfn 040-464400

Om Folkhögskolan Hvilan

Hvilan har funnits sedan 17 april 1868 och är därmed Sveriges äldsta folkhögskola. Vi är en mångfasetterad folkhögskola med huvudsätet i Åkarp som ligger mellan Malmö och Lund, men vi har sedan 2015 även filial i Lund och vi bedriver även ett antal utbildningar på distans.

Våra idag ca 700 studerande per år i Åkarp och Lund upplever på plats eller online/hybrid en mötesplats och folkhögskolemiljö där möjligheter och utmaningar öppnas inför framtiden. Hos oss får de studerande verktyg att påverka sin livssituation och delta i samhällsutvecklingen och Hvilan utgår från allas lika värde.

Folkhögskolan Hvilan är en religiöst och politiskt obunden och icke vinstdrivande ideell förening där mångfalden är viktig.

Läs mer på  www.hvilan.se