Lärare i matematik, naturkunskap och/eller miljö till Munka folkhögskola

Munka folkhögskola söker lärare till vår huvudskola i Munka Ljungby och till vår filial i Perstorp, då nuvarande gått vidare till annan tjänst. Du är folkhögskollärare eller gymnasie-/grundskollärare inom matematik, naturkunskap och/eller miljö. Vissa arbetsuppgifter som stödperson till kursdeltagare med särskilda behov kan också förekomma.
Uppdaterad: 7 september 2021

För tjänsten är utbildning och/eller erfarenhet av specialpedagogik meriterande, samt erfarenhet av mentorskap och att arbeta ämnesövergripande. Meriterande är även erfarenhet av arbete med deltagare från olika kulturer och språkbakgrund. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och din förmåga att kommunicera, lyssna och samarbeta med både deltagare och kollegor.

Tjänsten är på 60-80 %, fördelat på våra olika kurser, såsom Allmän kurs och Studiemotiverande folkhögskolekurs/Etableringskurs på grundnivå.

På folkhögskola är behörighet inget krav, men erfarenhet och skicklighet är ett måste till denna tjänst. Du är intresserad av att arbeta med unga människors kunskaps- och personlighetsutveckling generellt och särskilt av arbete med kursdeltagare med utländsk skolbakgrund. Du är välstrukturerad och lätt att samarbeta med, och då vi har en stor andel kursdeltagare med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, bl. a. ADHD och dyslexi, ser vi gärna att du har erfarenhet av undervisning i denna elevgrupp.

På folkhögskola är kraven på dokumentation mindre omfattande än i den läroplansstyrda skolan och föräldrakontakter förekommer i stort sett inte alls. Däremot är det socialpedagogiska arbetet en större del av tjänsten här. Samarbete inom ett engagerat arbetslag ingår också, där vi delvis arbetar tematiskt med mycket samarbete över ämnesgränserna.

Tjänsten är en semestertjänst.

Ansökan


Sista ansökningsdatum är 30 september 2021, men skicka gärna in din ansökan omgående. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas tidigare.

Tillträde omgående eller efter överenskommelse.

Ange referens PedagogerHT21.

Ange löneanspråk.

Mejla din ansökan till
ledigajobb@munkafolkhogskola.se

Läs mer här >


Välkommen med din ansökan!

Om folkhögskolan

Anrika Munka folkhögskola ligger sedan mer än 100 år i Munka Ljungby, 8 km öster om Ängelholm i det vackra Nordvästskåne. Skolan har en filial i Perstorp. Skolans idémässiga profil är hälsa, natur och kultur, vilket präglar vårt kursutbud och vårt förhållningssätt. Vi har ca 300 långkursdeltagare fördelade på skolan i Munka Ljungby och filialen i Perstorp. I Munka Ljungby erbjuder vi internat med 43 platser för dem som vill bo på skolan under läsåret. Långkursverksamheten omfattar Allmän kurs, Hälsocoach, Konst-/Fotoskola, Akademi 55+ samt Lärarassistent. Munka folkhögskola erbjuder också kortare sommarkurser och kvällskurser inom vår profil, samt uppdragsutbildningar i samarbete med Arbetsförmedlingen. Vi är en dynamisk arbetsgivare och skapar ständigt nya möjligheter för våra anställda att utvecklas och vara en del av skolans utveckling. Huvudman är den ideella föreningen Nordvästra Skånes folkhögskola, partipolitiskt och religiöst obunden.

Anrika Munka folkhögskola ligger sedan mer än 100 år i Munka Ljungby, 8 km öster om Ängelholm i det vackra Nordvästskåne.

Skolan har en filial i Perstorp med nya, fantastiska lokaler i Perstorps gamla brukshotell, centralt beläget med promenadavstånd till järnvägsstationen. Vår nya miljö i Perstorp inbjuder till undervisning utomhus i den egna parken eller i den omgivande naturen.

Vi har ca 250 långkursdeltagare fördelade på skolan i Munka Ljungby och filialen i Perstorp. I Munka Ljungby erbjuder vi internat med 43 platser för dem som vill bo på skolan under läsåret. Långkursverksamheten omfattar Allmän kurs, Hälsocoach, Konst-/Fotoskola, Akademi 55+ samt Lärarassistent. Munka folkhögskola erbjuder också kortare sommarkurser och kvällskurser inom vår profil, samt uppdragsutbildningar i samarbete med Arbetsförmedlingen. Vi är en dynamisk arbetsgivare och skapar ständigt nya möjligheter för våra anställda att utvecklas och vara en del av skolans utveckling. Huvudman är den ideella föreningen Nordvästra Skånes folkhögskola, partipolitiskt och religiöst obunden.

 

Kontaktpersoner


Maria Österlin Rietz
filialchef
maria.osterlin@munkafolkhogskola.se
0435-30084
072-222 59 74

Helena Esbjörnsson
Rektor
rektor@munkafolkhogskola.se
0431-432010
072-5380620

Fackliga kontaktpersoner
Adrian Dominte
adrian.dominte@munkafolkhogskola.se
0435-300 84
072-209 46 40

Åsa Willysson 
asa.willysson@munkafolkhogskola.se

0435-300 84
072-538 22 78