Lärare och skoladministratör till Sankta Elisabets folkhögskola

Inspireras du av folkbildningens syn på lärande? Är du är intresserad av mötet mellan människor med olika bakgrund och erfarenheter? Nu söker vi en lärare i engelska som vill kombinera sin tjänst som skoladministratör och vi hoppas att vi väckt ditt intresse. Vi är Sankta Elisabets folkhögskola. Välkommen till oss!
Uppdaterad: 17 november 2023

Om tjänsten

Vem söker vi? Vi tror att du trivs i en miljö där delaktighet och engagemang uppmuntras. Samarbete kommer naturligt för dig likaså intresset för människor. Du är kommunikativ, prestigelös och trivs med att arbeta lösningsorienterat och strukturerat. Du är van att hantera flera olika arbetsuppgifter och du är naturligt hjälpsam och stöttande.

Du har en relevant högskoleutbildning och erfarenhet av liknande arbetsuppgifter gärna från en folkhögskola. Du hanterar hela Officepaketet, Microsoft 365 och Microsoft Teams. Det är meriterande om du har kännedom om Schoolsoft och ett intresse av att lära dig nya system. Goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift är en förutsättning för att lyckas i denna roll.

Om rollen

Vad innebär rollen som lärare hos oss? För att trivas som folkbildare hos oss bör du vara skicklig på att ta tillvara deltagarnas idéer för att utforma och utveckla din undervisning. I samarbete med andra lärare och vuxna deltagare på kursen utformar du ett innehåll som ska vara rikt och varierat. Du är delaktig i att skapa en tillåtande och lyhörd atmosfär. Mötet och samtalen mellan kollegor, deltagare och våra mötesplatser är viktiga för dig!

Som pedagog kommer du undervisa i engelska på Allmän kurs och vår seniorkurs Vidgade vyer. På Allmän kurs har vi ett tvålärarsystem vilket innebär att du kommer att ha ett nära samarbete med dina ämneskollegor. Vi arbetar ofta tematiskt och vi ser gärna att du tar initiativ till ämnesövergripande samarbeten med dina kollegor. Förutom undervisning ingår socialpedagogiskt arbete, mentorskap och skolutvecklingsfrågor.

Vad innebär rollen som skoladministratör hos oss? Fokus kommer att ligga på att stötta verksamheten med administrativa uppgifter samt ha ansvaret för skolans hemsida och sociala medier. För rätt person finns det flera områden att ta tag i när det gäller verksamhetens externa kommunikation. Eftersom tjänsten är ny, har du även en möjlighet att vara med och forma den.

Exempel på administrativa arbetsuppgifter 

  1. Ansvara för ansökningar och registrering till skolans kurser
  2. Ansvara för deltagarregister, studieplaner, intyg och arkivering
  3. Göra schemaläggning tillsammans med ledning
  4. Ansvara för inköp, beställningar och fakturahantering
  5. Ha löpande kontakt med CSN och andra myndigheter och sköta rapportering till SCB, CSN och Mecenat
  6. Besvara e-post och telefon
  7. Arbeta kommunikativt med sociala medier och utveckla vår hemsida
  8. Förbereda konferenser och andra möten 

Om organisationen

Sankta Elisabets folkhögskola är en liten folkhögskola, belägen mitt i centrala Göteborg med Trädgårdsföreningen som närmaste granne. Här arbetar ett 20-tal lärare i fin gemenskap där alla har stora möjligheter att vara med och påverka. Vi har ett stort och varierat kursutbud, små grupper och varierande åldrar.

På frågan vad Sankta Elisabets folkhögskola kan erbjuda berättar rektor Marcin Szklarski:

"Skolans familjära verksamhet vilar på en kristen katolsk helhetssyn på människan som betonar alla människors lika värde. Vi tror att alla kan växa och utmanas i ett livslångt lärande och vi vill ge deltagarna erfarenheter av att lyckas, att kunna bidra till gemenskapen och att kunna påverka sin livssituation. Vårt bemötande bygger på professionalitet, respekt och omtanke. Vi värnar om mångfald såväl bland personal som deltagare."

Ort

Göteborg

Tjänstens omfattning

100%

Sista ansökningsdatum

2023-12-15 00:00:00

Hur söker jag jobbet?

Sista ansökningsdagen är 2023-12-15 och du skickar in den till ansokan@elisabet.se

Eftersom vi arbetar med löpande urval och intervjuer, rekommenderar vi dig att inte vänta med att söka tjänsten! 

Varmt välkommen med din ansökan – du kommer att göra skillnad!

Kontakt

Har du frågor eller funderingar hör gärna av dig till nedan kontaktpersoner.

Rektor Marcin Szklarski
E-post: marcin.szklarski@elisabet.se
Telefon: 070-459 60 07

Lärare Ulf Stöckel
E-post: ulf.stockel@elisabet.se

Styrelseledamot Susanne Areschoug
E-post: susanne.areschough@elisabet.se

Övrigt

Du erbjuds friskvårdsbidrag, frukost- och lunchservering och stora möjligheter till fortbildning.

Inledningsvis beräknar vi att tjänsten kommer vara uppdelad på 50% lärare och 50% skoladministratör. Tjänsten är en ferietjänst. De sex första månaderna är en provanställning.