Lärare i svenska och SO till S:ta Birgittas folkhögskola

S:ta Birgittas folkhögskola i Stockholm söker en folkhögskolelärare i gymnasiesvenska och so-ämnen. Du ingår i ett arbetslag och planerar och genomför undervisningen. Ansök senast den 3 juni.
Uppdaterad: 19 maj 2020

Korta fakta om jobbet

Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Utbildning: Eftergymnasial utbildning två år eller längre inom Humaniora
Kompetenser: Svenska; undervisning på gymnasienivå, Svenska som andraspråk; undervisning gymnasienivå, Samhällskunskap; undervising gymnasienivå.
Meriterande: Historia; undervisning gymnasienivå
Språk: Svenska
Tillträdesdag: 10 augusti 2020

Om jobbet

S:ta Birgittas folkhögskola söker en lärare i svenska och so-ämnen på gymnasienivå till vår skola i Stockholm.

Du kommer i huvudsak att arbeta med att undervisa vuxna i svenska och so-ämnen. Du ingår i ett arbetslag och planerar och ibland genomför undervisningen tillsammans med dina kollegor.

Du är även mentor och deltar i folkhögskolans övriga verksamhet såsom temadagar, friluftsdagar, gemensam planering ämnesövergripande undervisning.

Provanställning tillämpas.

Det är ett krav för anställningen att du har:

• genomgått folkhögskolelärarutbildning alternativt gymnasielärarutbildning.
  • svenska som andraspråk, behörighet att undervisa svenska och soi-ämnen på gymnasienivå alternativt studier/examina i svenska och samhällsorienterade ämnen på högskola universitet.
  • god kännedom och erfarenhet av att arbeta med Office 365.

Det är meriterande:

• om du har erfarenhet av att arbeta på folkhögskola.
  • om du har studerat specialpedagogik.

Ansökan

Ansök senast 3 juni. Ange referens svenska/so i din ansökan. Mejla din ansökan till bengt.almstedt@stabirgitta.se. Vi rekryterar löpande.

Ange ditt löneanspråk i ansökan.

Kontakt

För vidare information om tjänsten, kontakta rektor Bengt Almstedt, bengt.almstedt@stabirgitta.se, 073-948 00 01.

Stiftelsen Sveriges Katolska Folkhögskola, http://www.stabirgitta.se