Lärare i socialpedagogik till Gotlands folkhögskola

Gotlands folkhögskola söker en lärare till socialpedagogutbildningen i Fårösund, där du ingår i ett lärarlag som samarbetar kring de ämnen som ingår i utbildningen. Ansök senast den 7 juni.
Uppdaterad: 19 maj 2020

Korta fakta om jobbet

Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Arbetslivserfarenhet: Folkhögskolelärare - erfarenhet efterfrågas
Tillträde: 2020-08-10

Vi söker nu en lärare på socialpedagogutbildningen i Fårösund.

På socialpedagogutbildningen ingår du i ett lärarlag där vi samarbetar kring de ämnen som ingår i utbildningen. Lärarna har dock olika specialkunskaper i de ämnen som läses. Exempelvis socialpedagogik, psykologi, psykiatri, pedagogik, beroende, salutogent ledarskap och främjandeperspektiv samt kommunikation och bemötande.

Som lärare på folkhögskolan är du en del av skolans hela verksamhet och förutsätts bidra till skolans gemensamma aktiviteter och utveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har pedagogisk kompetens och gärna erfarenhet inom psykiatri. Kunskap om och erfarenhet av att arbeta med kreativa metoder och MI är en merit. Du bör ha relevant utbildning och erfarenhet av pedagogiskt arbete eller socialt arbete, gärna inom psykiatri.

Du behöver ha kunskap och erfarenhet av att leda grupprocesser och samtal. Kunskap, samt medvetenhet om intersektionalitet och olika maktperspektiv.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och erfarenhet av folkbildning är en merit.

Ansök senast den 7 juni. Ange referens A953942 i din ansökan.

Ansök via arbetsgivarens webbplats >

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrund och kön.

Om arbetsgivaren

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 2200 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Gotlands folkhögskola ingår som en del i utbildnings- och arbetslivsförvaltningen. Folkhögskolan har en lång tradition och lång historia på ön, sedan 1876 har folkhögskolan bedrivit sin verksamhet huvudsakligen i Hemse.

Sedan 2003 har en ny skolenhet vuxit fram och etablerats i Fårösund på norra Gotland. Verksamheten bedrivs året runt, förutom våra läsårskurser där cirka 350 deltagare studerar bedrivs även ett 30-tal sommarkurser med uppemot 750 deltagare. I Fårösund finns cirka 140 studerande och cirka 20 personal.

Vill du ha information om Gotland som plats att bo och leva på, läs mer på http://gotland.com/flytta-hit/.

På Instagram kan du via @viarregiongotland följa våra medarbetare i sina dagliga arbeten.

Björn Sölvhammar, Biträdande rektor

Anna Olofsdotter-Engström, Linjeledare på Socialpedagogiska linjen

Facklig kontaktperson

Mia Hallin, lärare socialpedagog samt skyddsombud