Lärare i radioproduktion till Skurups folkhögskola

Är du radiojournalist och vill vara med och göra en av Sveriges bästa journalistutbildningar ännu bättre? Välkommen att söka tjänsten som lärare i radioproduktion på Skurups folkhögskola! Ansök senast den 31 maj.
Uppdaterad: 22 maj 2023

Genom engagemang, kreativitet och gemenskap arbetar vi för demokrati och inkludering på en skola fylld av kultur. Vi kan med stolthet och glädje säga att vi är en av landets mer tongivande institutioner för blivande journalister, musiker, författare och filmskapare.

Om tjänsten

Journalistlinjen är en ettårig utbildning och målet är att när klassen med 26 deltagare avslutar sin utbildning hos oss ska de kunna jobba på Sveriges alla redaktioner, oavsett om det handlar om text, ljud eller rörlig bild. Utbildningen innehåller även en åtta veckors praktikperiod under vårterminen. Vi som arbetar på Journalistlinjen tror på det praktiska lärandet och som lärare jobbar du nära deltagarna på linjen för att det är så de utvecklas allra bäst.

Arbetsuppgifter

Du kommer att undervisa i radioproduktion med fokus på att göra nyhetsinslag och nyhetssändningar. Du kommer även att arbeta med klassens slutarbete under vårterminen.

Din profil

Tjänsten kräver att du har erfarenhet av:

  • Redaktionellt arbete
  • Undervisning eller annan motsvarande pedagogiskt arbete

Meriterande om du har erfarenhet av:

  • Redigering i Hindenburg
  • Folkhögskola

Känner du igen dig i beskrivningen? Välkommen att söka tjänsten som lärare hos oss på Skurups folkhögskola!

Anställningsvillkor

Tjänsten är en timanställning som motsvarar ungefär 20% av en heltidstjänst under läsåret 23-24. Läsåret startar i augusti och avslutas i juni. Undervisningen i radio har de senaste läsåren legat koncentrerat ett längre arbetsblock på hösten i november och december. Slutarbetet är förlagt till april och maj.

Tjänsten är placerad i Skurup.

Ansökan

Vi vill ha din ansökan med CV och personligt brev där du berättar varför du vill jobba hos oss, så snart som möjligt.

Vi har gjort medieval för denna annonsering så vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Om Skurups folkhögskola

Skurups folkhögskola grundades 1888 och var ursprungligen en bygdens skola. Den ägs och drivs av en folkhögskoleförening och är politiskt och religiöst obunden. Skolans vision är att erbjuda den bästa och modernaste utbildningen i landet för att möta individens behov av inkludering och utveckling.

Stommen utgörs av den allmänna kursen som ger gymnasiekompetens. Utöver det profilerar sig skolan mot journalistik, film, musik och skrivande. Många namnkunniga poeter, författare, informatörer, journalister och TV-personligheter har gått på Skurup.

Kontakt

För frågor om tjänsten vänligen kontakta Ulrika Liljenström, utvecklingsledare via e-post ulrika.liljenstrom@skurupsfolkhogskola.se.

Facklig kontakt, Lärarförbundet folkhögskola: Göran Schelin, goran.schelin@skurupsfolkhogskola.se.