Lärare i matematik till Birkagårdens folkhögskola

Vi söker nu en lärare i matematik på 75% med start i augusti till höstterminen 2023. Ansök senast den 9 juni.
Uppdaterad: 30 maj 2023

Varför ska du jobba på Birkagårdens folkhögskola?

Du får möjligheten att verka i en spännande miljö som genom bildning och kultur medverkar till ett bättre samhälle där de studerande får nya möjligheter att forma sina liv.

Vår allmänna kurs har ett gott rykte och vi älskar att utmanas av deltagare med olika förutsättningar och erfarenheter - att delta och utvecklas är nyckelord som skapar grunden för vidare studier. Som lärare hos oss får du vara en del av en kreativ arbetsplats med motiverande möten och samtal - där du själv inom ramen för dina ämnen lägger upp din egen plan och undervisning med stor frihet. Våra deltagare läser sina ämnen på gymnasienivå och alla lärare på allmän kurs arbetar tillsammans för att skapa en bra grund för vidare studier.

På skolan finns ett stödteam med speciallärare, studievägledare, skolpsykolog och stödpersoner som arbetar både med att stötta enskilda deltagare samt med att handleda, fortbilda och stötta lärarkåren.

Vi söker nu en lärare i matematik på 75% med start i augusti till höstterminen 2023.

Våra deltagare läser matematik på olika nivåer, motsvarande gymnasiets kurser matematik 1B, 2B, 3B och 4. 

Vi vill att du har intresse för att arbete med personer med inlärningssvårigheter. Som lärare hos oss behöver du sträva efter att hitta olika verktyg för att nå fram till de studerande. Det är meriterande om du har arbetat med studerande som har inlärningssvårigheter som som NPF och dyskalkyli.

Vi ser gärna att du har ett intresse för hållbarhetsfrågor då vi arbetar med Agenda 2030 som profil på skolan.

Ansökan

Ansök senast den 9 juni och ange referens Lärare i matematik i din ansökan.

Mejla din ansökan till arbeta@birkagarden.fhsk.se.

I din ansökan vill vi att du anger löneanspråk. Ansökningarna behandlas fortlöpande. Tillträde 2023-08-01, eller enligt överenskommelse.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om skolan

Birkagårdens folkhögskola är en av Sveriges största folkhögskolor och vår allmänna kurs håller till i ABF-huset, mitt i centrala Stockholm. Allmän kurs är folkhögskolans alternativ till gymnasium/komvux där de studerande läser in gymnasiekompetens på 1-3 år. Våra studerande är från 18 år och uppåt. Undervisningen bedrivs i sammanhållna klasser med ca 20 deltagare/klass.

Vår målgrupp är unga vuxna som, av olika anledningar, inte har gått raka vägen genom gymnasiet. Gemensamt för alla våra studerande är att det finns en längtan att klara studier och att komma vidare i livet och i vårt arbete gör vi allt vi kan för att hjälpa dem med det.

Folkhögskolan som skolform bjuder på goda möjligheter för att jobba med trygga och sammanhållna grupper, att de studerande deltar aktivt och bidrar med sina egna erfarenheter samt att de får stöd att lyckas med studierna. Vi arbetar med omdömen istället för betyg vilket ger oss en större frihet att följa deltagarnas process och utveckling fram till avslutade studier.

Birkagårdens folkhögskola grundades 1917 av ABF Stockholm och Stiftelsen Birkagården som är skolans huvudmän. I ABF-huset på Sveavägen har vi verksamhet i form av Allmän kurs och Studiemotiverande folkhögskolekurs (SMF). I Birkagårdens lokaler på Karlbergsvägen har vi en klassisk musiklinje, en seniorlinje och yrkesutbildningar. Vi har även en väletablerad rockmusiklinje.

Kontakt

Birkagårdens folkhögskola
www.birkagarden.fhsk.se