Lärare i keramik och skulptur till Munka folkhögskola

Munka folkhögskola söker lärare och konstnär till Konstskolan vid vår huvudskola i Munka Ljungby med gedigna kunskaper i det keramiska hantverket. Ansök senast den 17 juli.
Uppdaterad: 23 juni 2022

Konstskolan Munka är en tvåårig konstutbildning på Munka folkhögskola. Vi är en bred grundutbildning, och alla kursdeltagare provar på alla olika tekniker. Efter två år är det många som fortsätter till högre konstnärlig utbildning.

I tjänsten ingår: undervisning i skulptur och keramikkonst, mentorskap, samarbete och gemensam planering med lärarlaget på konstskolan, samarbeten och möten med hela folkhögskolan, ansvar för keramikverkstad, material, verktyg, bränningar och ugnar.

Vi erbjuder en tillsvidaretjänst om 60-80 % (beroende på hur tjänsten kan kombineras med ditt aktiva konstnärsskap) i ett engagerat arbetslag med stort ansvar för konstskolans verksamhet.

Du bör vara intresserad av att arbeta med unga människors kunskaps- och personlighetsutveckling. På folkhögskola är kraven på dokumentation lägre än i det vanliga skolsystemet, och föräldrakontakter förekommer i stort sett inte alls. Däremot är det socialpedagogiska arbetet en större del av tjänsten här.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst (semestertjänst) med 6 månaders provanställning.

Kvalifikationer: Du är yrkesverksam konstnär med konsthögskoleutbildning eller motsvarande, samt har utbildning i såväl undervisningsämnena som i pedagogik och/eller erfarenhet av undervisning, företrädesvis inom folkbildningen. Ingen lärarlegitimation krävs på folkhögskola.

Tillträde 2022-08-08 eller enligt ök.

Sök senast 2022-07-17, men skicka gärna in din ansökan omgående. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas tidigare.

Ansök via mejl

Mejla din ansökan till ledigajobb@munkafolkhogskola.se

Ange referens KeramikHT22.

Välkommen med din ansökan!

Om skolan

Anrika Munka folkhögskola ligger sedan mer än 100 år i Munka Ljungby, 8 km öster om Ängelholm i det vackra Nordvästskåne. Skolan har en filial i Perstorp med nya, fantastiska lokaler i Perstorps gamla brukshotell, centralt beläget med promenadavstånd till järnvägsstationen. Vår nya miljö i Perstorp inbjuder till undervisning utomhus i den egna parken eller i den omgivande naturen.

Skolans vision Folkbildning för framtiden – möten och möjligheter tillsammans utgör bakgrunden i vår verksamhet. Våra tankar och beslut präglas av viljan att skapa god folkbildning och av tron på värdet i mötet människor emellan.

Vi har 250 långkursdeltagare fördelade på huvudskolan i Munka Ljungby och filialen i Perstorp. I Munka Ljungby erbjuder vi internat med ca 45 platser för dem som vill bo på skolan under läsåret. Långkursverksamheten omfattar Allmän kurs, Hälsocoachutbildning, Konstskola, Fotoskola, Akademi 55+ samt Lärarassistentutbildning på distans. Munka folkhögskola erbjuder också kortare sommarkurser och kvällskurser inom vår profil, samt uppdragsutbildningar i samarbete med Arbetsförmedlingen.

Vi är en dynamisk arbetsgivare och skapar ständigt nya möjligheter för våra anställda att utvecklas och vara en del av skolans utveckling. Huvudman är den ideella föreningen Munka folkhögskola, partipolitiskt och religiöst obunden.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför all kontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.