Lärare i engelska till Skurups folkhögskola

Nu söker Skurups folkhögskola en lärare i engelska och kombinationsämne med intresse för folkbildning. Ansök senast den 5 juni.
Uppdaterad: 22 maj 2023
  •  Är du genuint intresserad av att vara lärare där du gör avgörande skillnad så kan denna tjänsten vara något för dig.
  • Vi erbjuder förmodligen ett av Sveriges mest spännande och givande läraruppdrag.
  • Vill du arbeta med pedagogik, ämneskunskap och kunskapstörstande elever?
  • Vill du utveckla dina pedagogiska förmågor och dig själv?
  • Vill du lära ut dina kunskaper och känna att det gör skillnad?

Vi som arbetar här vet att en lärartjänst på Allmän kurs på många sätt kan beskrivas som unik och avgörande. Vår verksamhet är annorlunda och fantastiskt bra och nu har vi en ledig tjänst i engelska och annat ämne. Vi bedriver utbildning främst på gymnasienivå men också på grundskolenivå.

Skurups folkhögskola har ca 60 medarbetare varav de flesta arbetar i Skurup och några på vår stadsfolkhögskola i Malmö. Våra deltagare är 18 år och äldre. Vi söker nu en kollega som vill lära och utvecklas tillsammans med dem. Tjänsten innebär huvudsakligen undervisning på våra allmänna kurser på grund- och gymnasienivå i ämnet engelska.

Arbetsuppgifter

Planera, genomföra och följa upp undervisning för våra deltagare på allmän kurs och övriga läraruppgifter. Det kan också bli aktuellt med undervisning på SMF (studiemotiverande folkhögskolekurs) och/eller andra arbetsmarknadsutbildningar.Förutom undervisning är du med i skolans utvecklingsarbete och inom arbetslaget där du förväntas bidra med dina kunskaper, kreativitet och erfarenheter.

Din profil

Vi söker dig som har folkhögskolelärarexamen med adekvat ämneskompetens eller lärarexamen för gymnasienivå eller motsvarande.

Det är meriterande om du utöver ovanstående har kunskap om och erfarenhet av undervisning av äldre tonåringar eller vuxenutbildning liksom erfarenhet av att arbeta med folkhögskolepedagogik. Du ser främst individen och har förväntningar på en progression. Det är viktigare för dig att kunskap mer är en resa än ett slutmål. Du är nyfiken på och intresserad av att söka bästa möjliga väg.

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är självständig och med god samarbetsförmåga när det behövs. Du behöver också vara flexibel och prestigelös.

Du brinner för demokrati och inkludering och du har en personlighet som bidrar till vår redan trevliga stämning, höga engagemang och passion för folkbildning!

Känner du igen dig i beskrivningen? Välkommen att söka tjänsten som lärare hos oss på Skurups folkhögskola!

Anställningsvillkor

Anställningen har en omfattning på 50%-100% och är en tillsvidareanställning efter provanställning.

Tillträde 230816 eller efter överenskommelse.

Tjänsten är placerad i Skurup.

Ansökan

Ansökningar och anställningsintervjuer sker löpande. Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev till david.trenneman@skurupsfolkhogskola.se senast 5 juni 2023.

Vi har gjort medieval för denna annonsering så vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Om Skurups folkhögskola

Skurups folkhögskola grundades 1888 och var ursprungligen en bygdens skola. Den ägs och drivs av en folkhögskoleförening och är politiskt och religiöst obunden. Skolans vision är att erbjuda den bästa och modernaste utbildningen i landet för att möta individens behov av inkludering och utveckling.

Stommen utgörs av den allmänna kursen som ger gymnasiekompetens. Utöver det profilerar sig skolan mot journalistik, film, musik och skrivande. Många namnkunniga poeter, författare, informatörer, journalister och TV-personligheter har gått på Skurup.

Kontakt

För frågor om tjänsten vänligen kontakta utvecklingsledare David Trenneman via e-post david.trenneman@skurupsfolkhogskola.se eller tel 010-330 27 45

Facklig representant för Sveriges lärare är Göran Schelin, tel 0760-00 85 33