Lärare i engelska och svenska till Mora folkhögskola

Mora folkhögskola söker lärare till Allmän kurs Gymnasienivå i ämnena svenska och engelska. Ansök senast den 16 maj.
Uppdaterad: 7 maj 2021

Arbetsuppgifter

Mora Folkhögskola har Region Dalarna som huvudman. Folkhögskolan ligger naturskönt belägen vid Siljans strand. Folkhögskolans profilområden är natur, miljö, hälsa och skapande i ett hållbarhets- och helhetsperspektiv. De allmänna kurserna bedrivs på tre nivåer, Bas (för nybörjare i svenska språket), Grund- och Gymnasienivå.

Mora folkhögskola söker lärare till Allmän kurs Gymnasienivå i ämnena svenska och engelska. Du undervisar kursdeltagare med olika utbildningsbakgrund, på olika nivåer huvudsakligen i grupp. Du arbetar i ett arbetslag där du tillsammans med dina kollegor har ansvar för gemensam planering, samt samarbete mot skolgemensamma mål.

Kvalifikationer

Arbetet som lärare på folkhögskola kräver flexibilitet, att arbeta lösningsinriktat och en god samarbets- och kommunikationsförmåga både i relation till kollegor och kursdeltagare. Vi ser vikten av bärande relationer och som lärare är det därför viktigt att du har en känsla för att möta människor där de befinner sig. Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

Du ska ha dokumenterad utbildning inom ämnesområdena svenska och engelska på gymnasial nivå. Bred ämneskompetens och erfarenhet är meriterande. Vi ser gärna att du är utbildad folkhögskollärare eller har erfarenhet av att arbeta pedagogiskt med folkbildning.

Du ska ha god datorvana och kunna arbeta i office-miljö. Kursadministrativt använder vi Schoolsoft.

Följande specialkompetenser är särskilt meriterande;
- Svenska och engelska på gymnasial nivå
- Folkhögskollärarexamen, gymnasielärarexamen eller motsvarande vuxenutbildning.

Övrigt

Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi har ett brett uppdrag så möjligheterna är stora att du hittar ditt drömjobb hos oss! Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på regiondalarna.se/jobb Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.

Befattning: Lärare
Ort: Mora
Anställningsform: Tillsvidare
Från och med: 2021-08-02
Antal tjänster: 1
Sysselsättningsgrad: 100%

Ref nr: 20:2021:55. Ansök senast: 2021-05-16.

Ansök här >

Madeleine Eriksson