Lärare i engelska och svenska på Nordiska folkhögskolan

Nordiska folkhögskolan söker en lärare vars huvudsakliga uppgift blir att undervisa på allmän kurs i svenska och engelska på grundskole- och gymnasienivå, men undervisning i andra ämnen kan bli aktuellt beroende på din profil. Ansök senast den 29 maj.
Uppdaterad: 4 maj 2022

Arbetet som lärare på folkhögskola kräver flexibilitet, att arbeta lösningsinriktat och ha en god samarbets- och kommunikationsförmåga både i relation till arbetskamrater och kursdeltagare. Vi ser vikten av bärande relationer och som lärare är det därför viktigt att du har en känsla för att möta människor där de befinner sig.

Din huvudsakliga uppgift blir att undervisa på allmän kurs i svenska och engelska på grundskole- och gymnasienivå, men undervisning i andra ämnen kan bli aktuellt beroende på din profil.

Din bakgrund kan se lite olika ut, men du bör ha en lärarutbildning mot gymnasiet med inriktning svenska och engelska eller motsvarande kunskaper. Det är även meriterande om du är utbildad folkhögskolelärare och/eller har erfarenhet av arbete på folkhögskola eller annan vuxenutbildning.

Du ingår i skolans allmänlärargrupp. I tjänsten ingår pedagogisk och administrativ samordning samt socialpedagogiskt arbete kopplat till deltagarna.

Befattning: Lärare
Ort: Kungälv
Anställningsform: Ferietjänst, tillsvidare
Från och med: 2022-08-08
Sysselsättningsgrad: 100 %

Ansök senast den 29 maj via webbformulär:

Arbetsgivaren

Nordiska Folkhögskolan i Kungälv http://www.nordiska.fhsk.se.

Om skolan

Nordiska folkhögskolan är en religiöst och partipolitiskt obunden folkhögskola som ligger i Kungälv. Skolan har ca 200 deltagare, varav ca 70 studerar på allmän linje. Övriga linjer på skolan är Foto, Film, Bild, Teater och Sång och Scen. För mer information se skolans hemsida www.nordiska.fhsk.se.

CarinTingvall
Biträdande rektor allmän linje