Lärare: Äventyrsguideutbildningen till Dalslands folkhögskola

Med tillträde i augusti 2022 söker vi en vikarie på 30% för att undervisa i kursen Äventyrsguide. Vikariatet pågår till och med 10 juni 2023. Ansök senast den 30 juni.
Uppdaterad: 20 juni 2022

Ort: Färgelanda
Sista ansökningsdag: 30 juni 2022

Beskrivning och arbetsuppgifter

Med tillträde i augusti 2022 söker vi en vikarie på 30% för att undervisa i kursen Äventyrsguide. Vikariatet pågår till och med 10 juni 2023. Arbetstiderna är oregelbundna och kan variera från vecka till vecka och planeras tillsammans med kursansvarig. Övernattningsturer kan förekomma.

Arbetsuppgifterna är undervisning inom friluftsteknik, naturguidning, friluftssäkerhet, ledarskap, vinterfriluftsliv med mera, se kursbeskrivning på vår hemsida. Du bör kunna undervisa i flera av de praktiska momenten på en yrkesmässig nivå och du förväntas även kunna undervisa i flera av utbildningens mer teoretiska delar. Tillsammans med kursansvarig och övriga lärare lägger ni upp planer och fördelar de olika momenten mellan er.

Kvalifikationer

Du behöver en bred kompetens förvärvad genom högskoleutbildning eller motsvarande, samt erfarenhet från besöksnäring och äventyrs- och friluftsområdet. Folkhögskollärarutbildning är meriterande. Det är även en fördel om du är insatt i och har kunskap om Normen för utbildning av naturguider eller certifierad naturguide.

Du ska ha erfarenhet av att arbeta med lärande, med kompetens för att leda lektioner inom flera av områdena som ingår i utbildningen. Du behöver kunskap om hur man stärker och motiverar deltagare. Du ska ha en god kommunikativ förmåga, förmåga att möta deltagarna där de befinner sig och du ska ha nära till ett lustfyllt arbetssätt.

Villkor

Resor i arbetet kräver att du har B-körkort.

Ansökan

Sista ansökningsdag 30 juni. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Läs mer och ansök här: Lärare: Äventyrsguideutbildningen - Västra Götalandsregionen (vgregion.se)

Kontakt

Om du har frågor om tjänsten kan du gärna kontakta biträdande rektor Charlotte Day: 070-526 14 66