Långholmens folkhögskola söker erfaren rektor

Långholmens folkhögskola i Sundbyberg söker dig som vill vara med och leda och utveckla en samhällsviktig folkhögskola i arbetarrörelsens anda! Ansök senast den 22 februari 2021.
Uppdaterad: 21 januari 2021

Din profil

Du tycker om att leda och stötta individuellt och i grupp. Du ska bidra med ett ledarskap som gagnar skolan och slutligen ger ett viktigt lärande för många elever. Du är den person som vill utveckla och förvalta skolans verksamhet och ekonomi. Du är van att hantera många saker samtidigt och räds inte för stress. Du arbetar strategiskt och målmedvetet och du kommer arbeta tillsammans med tjugo duktiga och kunniga medarbetare!

Ditt uppdrag

Uppdraget består i övergripande ansvar för:

• pedagogisk utveckling för skolans kurser
  • verksamhetens utveckling
  • ekonomi
  • kvalitetsutveckling
  • personal och arbetsmiljö
  • kontakter med huvudman, myndigheter och civilsamhället

Kvalifikationer

Vi söker dig som är kreativ, flexibel och med erfarenhet av arbete med målgruppen. Du är utbildad skolledare med några års erfarenhet som skolledare på folkhögskola, gymnasium eller vuxenutbildning. Du har intresse av arbetsmarknadsfrågor och erfarenhet av samarbete med arbetsförmedlingen. Du har också intresse och erfarenhet av projekt i civilsamhället och inom EU.

Det är meriterande om du är utbildad folkhögskollärare/gymnasielärare samt att du har ett intresse för samhällsfrågor och gärna tidigare engagemang inom arbetarrörelsen.

Om tjänsten

Tjänsten är tillsvidare, sex månaders provanställning tillämpas. Arbetstiden är oreglerad. Lön utgår enligt överenskommelse.

Om Långholmens folkhögskola

Långholmens folkhögskola är en dagfolkhögskola i Sundbyberg. Huvudman för skolan är LO-distriktet i Stockholms län. Det innebär att arbetarrörelsens värderingar om alla människors lika värde ligger till grund för vårt arbete. Skolan har en facklig politisk profil, med jämställdhet och integration som de viktigaste frågorna. Vi är stolta över vår skola och anser att skolan fyller en viktig funktion i dagens samhälle! Skolan ligger centralt i Sundbyberg, vid den vackra och lugna Marabouparken. Vi har nyrenoverade lokaler och modern IT - miljö.

Långholmens folkhögskola har ett varierat kursutbud; allmänna kurser, särskilda kurser och distanskurser, med olika inriktningar. Skolans utbildningar får höga värden i kvalitetsutvärderingar och studieresultaten ligger också högt. Personalomsättningen är låg och arbetsmiljön god.

Ansökan

Din ansökan (personligt brev och cv) märkt Rektor ska vara oss tillhanda snarast, dock senast den 22 februari 2021. Vi tar kontakt med intressanta sökande fortlöpande under ansökningstiden. Ansökan skickas till: carina.paulsson@lo.se.

Vår målsättning är att tillsätta tjänsten den 1 augusti 2021. Gå gärna in på skolans hemsida: www.lhmfhsk.se >

Kontakt

Upplysningar om tjänsten lämnas av nuvarande rektor Peter Davidsson, 08-455 53 47, peter.davidsson@langholmens.fhsk.se.