Kurator/SYV till Bäckedals folkhögskola

Bäckedals folkhögskola söker en engagerad Kurator/Studie- och yrkesvägledare. Tjänsten är kombinerad med både kurators- och SYV-uppgifter, med tonvikt på kuratorsuppgifter. Ansök senast den 12 mars.
Uppdaterad: 19 februari 2021

Arbetsuppgifter

Som kurator skall du bistå våra deltagare med professionella kurativa samtal. I tjänsten ingår också att vägleda deltagare i frågor kring val av utbildning, yrke och karriär samt att vara en länk mellan skolan och andra myndigheter där samverkan är viktig för att skapa bästa möjliga studiesituation för den enskilde kursdeltagaren. Detta kan bl.a. innebära att stötta deltagare som behöver söka insatser genom SPSM, SOL och LSS eller att skriva remisser till psykiatrin.

I tjänsten arbetar du tätt tillsammans med pedagogisk personal och ledning. Du kommer också arbeta aktivt med drogprevention. Som kurator har du en central roll i skolans stödteam och krisgrupp. Vi ser dig som en viktig person i skolans gemensamma utvecklingsarbete.

Kvalifikationer

Du har en adekvat högskoleutbildning som socionom eller inom socialpedagogik. Alternativt en utbildning till studie- och yrkesvägledare kombinerat med en beteendevetenskaplig utbildningsbakgrund. Vi ser gärna att du tidigare arbetat inom utbildningssektorn. Erfarenhet av folkbildning och samverkan med arbetsförmedlingen är en merit.

Du måste ha god digital kompetens och lätt för att skapa goda relationer. Du har erfarenhet från att samarbeta med många olika professioner, såsom lärare, skolledning, administrativ personal och framförallt vuxenstuderande. Du har lätt för att samverka, är handlingsinriktad och ser helheten på skolan. Du är konstruktiv och strukturerad med ett stort engagemang. Du behöver vara en god organisatör och ha goda kunskaper inom utbildningsområdet. Stor vikt kommer att läggas vi personlig lämplighet. Körkort erfordras.

Anställning

Deltid 80%, tillsvidare.
Lön enligt kollektivavtal och överenskommelse.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2021-03-12

Ange referens Persr/93/2021 i din ansökan. Ansök via arbetsgivarens webbplats >

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Arbetsplatsbeskrivning

I Jämtland Härjedalen är livskvaliteten i fokus. Här är den storslagna naturen alltid nära. Här bor du trivsamt och kan fylla din fritid med upplevelser. Region Jämtland Härjedalens vision är god hälsa och vi vill vara en region som du längtar till och växer i.

Bäckedals folkhögskola ligger vackert beläget i Sveg och har Region Jämtland Härjedalen som huvudman. Skolan kännetecknas av en stor gemenskap och kan erbjuda dig ett stimulerande arbete i en dynamisk och varm miljö. Bäckedals folkhögskola bedriver kurser i allmänna ämnen samt unika profilkurser i hantverk.

Hemsida: www.backedal.se

Kontakt

Rektor Magnus Arreflod, 0762-00 11 93, magnus.arreflod@backedal.se
Facklig företrädare Inga Björk, Lärarförbundet, 0680-166 82, inga.bjork@backedal.se