Kurator till Region Uppsala folkhögskola

Region Uppsala folkhögskola söker nu en kurator med huvudsaklig placering i Uppsala men som arbetar mot hela Region Uppsala folkhögskola med filialer vid Wik, Heby och Tierp. Ansök senast den 16 oktober.
Uppdaterad: 23 september 2022

Ditt uppdrag

Skolkuratorns uppdrag är att föra in ett psykosocialt perspektiv i skolans verksamhet för att bidra till att deltagare uppnår kunskapsmålen och för att de ska trivas och må bra. Som skolkurator har du fördjupad kompetens om psykosociala faktorer och ser kursdeltagare i hela deras sociala sammanhang.

Att se deltagaren i sitt sammanhang innebär att ta reda på och förstå hur denne har det även utanför skolmiljön, på fritiden och i relationer med de övriga deltagarna i studiegruppen. Som kurator arbetar du förebyggande för att problem inte ska uppstå och för att de problem som redan finns inte ska förvärras.

Du kartlägger och arbetar med den psykosociala arbetsmiljön på folkhögskolan utifrån ett deltagarperspektiv och leder det socialkurativa förebyggande arbetet på Region Uppsala folkhögskola.

Du ingår i folkhögskolans deltagarhälsoteam och fungerar som ett stöd till kollegor och ledning och handleder inom ditt expertområde. Du leder deltagarhälsoteam för enskilda deltagare och fungerar som samtalsstöd till deltagare.

I uppdraget ingår också att arbeta hälsofrämjande med boende på skolans internat samt arbete med studerandeinflytande och studeranderätt.

Du deltar som kurator i antagningsarbetet.

Skolkuratorn har kontakt med myndigheter som exempelvis Migrationsverket, Försäkringskassan och socialtjänsten. Du bygger nätverk och samverkar med den specialiserade vuxenpsykiatrin i Region Uppsala.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomutbildning eller motsvarande högskoleutbildning.

Krav på:

  • Dokumenterad erfarenhet av arbete som kurator eller motsvarande uppdrag.
  • Erfarenhet av socialkurativt förebyggande arbete samt erfarenhet av arbete med unga vuxna.

Meriterande:

  • Erfarenhet av kontakter med exempelvis Migrationsverket, Försäkringskassan och socialtjänsten.
  • En vidareutbildning inom socialt arbete eller socialt behandlingsarbete
  • Erfarenhet av arbete inom vuxenutbildning eller folkhögskoleutbildning.

Din kompetens

Du har fördjupad kompetens om psykosociala faktorer och kan se personer i hela deras sociala sammanhang. Du har metoder för att arbeta förebyggande för att problem inte ska uppstå och för att de problem som finns inte förvärras.

Du har kompetens att stötta övrig personal i det förebyggande socialkurativa arbetet.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på heltid med tillträde i januari eller enligt överenskommelse. Huvudsaklig arbetsplats är i Uppsala.

Arbete sker både på Wik och i Uppsala samt på övriga orter där folkhögskolan har sin verksamhet. Arbete under kvällar och helger förekommer.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?

Om du vill veta mer om skolan och tjänsten är du varmt välkommen att kontakta bitr. rektor/enhetschef Magnus Hurtig på telefon 070 839 91 21.

Vill du jobba med oss?

Välkommen med din ansökan innehållandes personligt brev och CV via länken nedan senast den 16 oktober. Ange referens KIL20/2022 i din ansökan.

https://lul.powerinit.com/Modules/Recruitments/Public/?JobPositionId=43240&RefNo=KIL20%2f2022

Intervjuer kan komma att ske löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.