Kommunikatör till Västerbottens folkhögskola

Kommunikatör med ansvar för sociala medier sökes till Västerbottens folkhögskola. Vi söker efter någon med erfarenhet eller stort intresse av kommunikation och sociala medier. Ansök senast den 31 maj.
Uppdaterad: 9 maj 2023

Arbetsuppgifter

Som kommunikatör med ansvar för våra sociala medier ansvarig kommer du att vara med och utveckla men framförallt genomföra vår kommunikationsstrategi på sociala medier och andra digitala plattformar. Du ingår i ett arbetslag med vår kommunikationsstrateg och tillsammans kommer ni att lägga upp planer för annonsering och olika specifika insatser. Du kommer att fungera som en spindel i nätet, med ett nära samarbete med skolledning och med övriga medarbetare.

Det är till största del ett praktiskt arbete som innefattar att skapa innehåll, hantera våra sociala medie-konton och analysera resultat. Arbetet handlar om att väcka känslor hos vår primära målgrupp unga vuxna.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

Publicering på sociala kanaler
Webbpublicering (Wordpress och Episerver)
Formgivning och design
Textproduktion

Det är även ett plus om du har kunskaper inom något eller några av följande områden:

Foto, film och bildredigering
Animering
Att skriva klarspråk
Mediakontakter

Kvalifikationer

Vi söker efter någon med erfarenhet eller stort intresse av kommunikation och sociala medier. Du bör ha en stark förmåga att skapa innehåll som engagerar och förstärker vårt varumärke på sociala medier. Du ska vara driven, självgående och ha förmågan att kommunicera effektivt. Eftergymnasial utbildning inom kommunikation eller formgivning är en fördel, men inget krav.

För att trivas i din roll hos oss behöver du vara intresserad och nyfiken av människor. Men du måste också vara en driven skribent, ha provat på att producera rörligt innehåll och vara intresserad av sociala medier. Som person är du självgående och strukturerad med förmåga att involvera till delaktighet och uppmuntra till medskapande.

Bifoga gärna arbetsprover eller exempel på tidigare arbeten till din ansökan.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Deltid
Varaktighet: 6 månader eller längre
Tillträde: Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2023-05-31
Arbetsgivarens referensnummer: A1222862
Ansök här i samarbete med Offentligajobb.

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Om arbetsplatsen

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Västerbottens folkhögskola finns i Vindeln, Umeå, Åsele, Lycksele, Storuman, Tärnaby och Örnsköldsvik. Vi erbjuder en lugn och kreativ studiemiljö, hög kvalitet på våra utbildningar och många spännande möten med intressanta människor. Tillsammans praktiserar vi demokrati och solidaritet i vardagen. Vi har 400 studerande och möjlighet till boende på internat finns i Vindeln, Storuman och Tärnaby. Vi erbjuder en dynamisk och stimulerande arbetsmiljö.

Vi arbetar målinriktat för ett tryggt socialt klimat med nära kontakt mellan studerande och medarbetare. Huvudman för Västerbottens folkhögskola är Region Västerbotten.

Vi söker nu en engagerad, varm och kreativ kommunikatör som vill vara med och vidareutveckla vår prisbelönta kommunikation. Din arbetsort kommer att vara den av de platser där vi finns som passar dig bäst; Tärnaby, Storuman, Vindeln, Lycksele, Åsele, Örnsköldsvik eller Umeå. Jobbet innebär visst resande.

Kontakt

Frida Cederback
Rektor Storumans folkhögskola
070-604 74 30

Ingiberg Olafsson
Kommunikationsstrateg
072-454 15 06

Facklig kontaktperson

Emil Zackrisson
Vision
073-033 68 31