Kock till Stensunds folkhögskola

Vi söker en kock på heltid till Stensunds folkhögskola utanför Trosa. Du ska ha utbildning inom kök, alternativt lång erfarenhet av kockyrket. Välkommen med din ansökan senast den 31 december 2022.
Uppdaterad: 24 oktober 2022

Om jobbet

Kökets huvudsakliga verksamhet är att laga god, genomtänkt och hållbar mat till skolans deltagare och personal samt till de kurs- och konferensgäster vi har. Vi lagar ca 70 frukost och middag till internatet och mellan 150-200 portioner lunch. Köksteamet består av två köksbiträden som jobbat länge på skolan och känner verksamheten väl, du som kock och en kökschef. Kökschefen är även han nyanställd vilket skapar ett unikt tillfälle för dig att vara med att bygga upp verksamheten och skapa något bra.

Frisksportarna är huvudman för Stensunds folkhögskola och köket jobbar i enlighet med deras värden, vilket innebär ett stort fokus på hälsa. Vi serverar ingen alkohol och kommer jobba mycket med ekologiskt, närodlat och vegetariskt. Därför är det viktigt att du tycker det är roligt att skapa utefter dessa förutsättningar.

Dina huvudsakliga arbetstider kommer vara 10 -19 måndag till torsdag och 08-17 fredagar. Du kommer själv att ansvara för serveringen av middagen och stängning av köket.

Eftersom vi jobbar i ett kök kommer det ibland vara stressigt och tungt arbete. Det gör att du behöver ha stresstålighet och hyfsad fysik för att trivas, men målet är inte bara att laga hållbar mat utan också att skapa en hållbar arbetsplats, där vi mår bra och har kul ihop.

Friskvårdstimma erbjuds och möjlighet att utnyttja gym och ta del av skolans kursutbud finns.

Lön och övriga anställningsvillkor enligt Arbetsgivaralliansens kollektivavtal.

Start enligt överenskommelse dock senast januari 2023.

Vi vill att du har:

  • Utbildning inom kök, alternativt lång erfarenhet av kockyrket
  • Goda kunskaper i svenska
  • Datorvana
  • Intresse för vegetarisk matlagning
  • B-körkort

Det är bra om du har:

  • Erfarenhet av beställning
  • Erfarenhet av menyplanering

Ansökan

Ansök senast 31 december 2022. Ange referens Kock i din ansökan.

Mejla din ansökan till petra.fasth@stensund.se.

Kontakt

Petra Fasth
Rektor/ Verksamhetschef
0156- 532 00
petra.fasth@stensund.se

Om skolan

Stensunds folkhögskola ligger 5 km utanför Trosa sagolikt vackert vid randen av Trosa Skärgård och i naturreservat. Skolan har hamn, strand och härliga strövområden i skog, klippor och längs med havet.

Restaurangen finner du i Slottsbyggnaden där matsalen och slottsterassen ger möjlighet att inta måltider till en magnifik havsutsikt. Skolans kök totalrenoverades 2020. 

Skolan drivs av Svenska Frisksportsförbundet sedan 1950 genom en stiftelsestyrelse. Svenska Frisksportförbundets värdegrund är att förmedla en hälsosam och hållbar livsstil.

Skolan erbjuder bla utbildning till Hälsocoach, Socialpedagog, Båtbyggare, Beroendeterapeut, Allmän kurs med olika profiler.

http://www.stensund.se