Jurist sökes till Rörelsefolkhögskolornas intresseorganisation, RIO

Tjänsten är en tillsvidareanställning på halvtid med tillträde så snart som möjligt. RIO tillämpar provanställning. RIOs kansli finns på Södermalm i Stockholm, men stora delar av arbetet kan utföras från annan plats. Sista ansökningsdag är den 25 januari.
Uppdaterad: 26 januari 2023

Tjänsten

Tjänsten är en ny tjänst i organisationen och inrättas för att stärka arbetet med att bevaka utbildningsformen folkhögskola. Primärt är tjänsten inriktad mot juridiska bedömningar av för de rörelsedrivna folkhögskolorna viktiga frågor. I tjänsten ingår även handläggaruppgifter i organisationens löpande verksamhet.

Du kommer ingå i ett arbetslag tillsammans med RIOs generalsekreterare och ytterligare två medarbetare. Samspel sker även med arbetsgrupper i RIOs styrelse. RIOs kansli finns i en nära arbetsgemenskap med Folkhögskolornas serviceorganisation, FSO.

Dina arbetsuppgifter

• Juridiska bedömningar av remisser inom främst utbildnings-, arbetsmarknads-, kultur- och civilsamhällespolitik
  • Juridiska bedömningar av regeltillämpningar från statliga myndigheter och andra som påverkar folkhögskolornas verksamhet
  • Stöd till medlemsskolor i juridiska frågor
  • Omvärldsbevakning inom för folkhögskolorna viktiga juridiska frågor
  • Medverka i utbildningsinsatser för medlemsskolorna
  • Kommunikation med myndigheter och medlemsskolor
  • Medverka i organisationens löpande verksamhet

• Juridisk utbildning och erfarenhet av förvaltningsrätt
  • Erfarenhet av utredningsarbete
  • Goda kunskaper om utbildnings-, arbetsmarknads- och kulturpolitik
  • Erfarenhet från folkhögskola och civilsamhälle är meriterande
  • God förmåga att kommunicera i tal och skrift
  • Du är van att ta egna initiativ
  • Du är utåtriktad, förtroendeskapande och kommunikativ

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 25 januari. Ansökan skickas via e-post  till riojobb@sverigesfolkhogskolor.se.

Ange löneanspråk i din ansökan.

Rekryteringen sker löpande under tiden annonsen ligger ute.

Kontakt

Har du frågor är du varmt välkommen att ringa generalsekreterare Olle Westberg, 0708-164  145.

Facklig företrädare: Ambika Hansell Ek, 070-979 29 55.

Om RIO

Rörelsefolkhögskolornas intresseorganisation, med 113 medlemsskolor, har till uppgift att främja och tillvarata de folkrörelse-, förenings- och stiftelseägda folkhögskolornas intressen. RIO finns i lokaler tillsammans med Folkhögskolornas serviceorganisation på söder i Stockholm.

Rörelsefolkhögskolornas intresseorganisation
Box 112 15, 100 61 Stockholm