June folkhögskola söker lärare och kursledare till Allmän kurs

June folkhögskola söker lärare inom följande ämnen: matematik, naturkunskap, engelska, svenska och svenska som andraspråk. Ansök senast den 16 maj.
Uppdaterad: 12 maj 2021

Allmän kurs på folkhögskola är ett alternativ till gymnasiet och Komvux, med möjlighet att få behörighet för vidare studier. Studier erbjuds både på grundskole- och gymnasienivå. Vi har under det senaste året utökat vår Allmän kurs med fler platser. Integrerat med Allmän kurs gör vi också en studiemotiverande kurs tillsammans med Arbetsförmedlingen. Totalt har vi därmed strax över 100 deltagare.

Vi har nu behov av att förstärka arbetslaget med fler lärare, främst mot gymnasienivå. Vi söker också ny kursledare då nuvarande kursledare planerar att avsluta sin tjänst efter sommaren för att jobba med internationellt utvecklingsarbete. Tjänsten som kursledare kombineras med tjänst som lärare inom något/några av de ämnen som beskrivs ovan. Kursledarrollen kommer delas med ytterligare en lärare som redan jobbar på skolan.

Omfattning av resp. tjänst kan variera efter ditt önskemål samt efter din kompetens och ämneskombination. Två av tjänsterna är tillsvidareanställningar.

Du är

• nyfiken på att lära känna nya människor och ett nytt sammanhang
    • flexibel och öppen för utveckling och nya samverkansformer
    • en teammänniska som vill arbeta för skolans helhet genom samarbete med andra lärare på skolan
    • mån om den enskildes utveckling och bildning
    • ansvarstagande
    • intresserad av att utveckla folkhögskolans utbildningsform

För mer info om folkhögskolan som utbildningsform: https://www.sverigesfolkhogskolor.se/om-folkhogskola/.

En förutsättning för tjänsten är att du delar skolans kristna värderingar.

Kompetens/erfarenhet

Du behöver en bred kompetens förvärvad genom högskoleutbildning eller motsvarande. Vi lägger stor vikt vid ämneskompetens. Vi ser helst att du har en lärarutbildning. Alternativt har du dokumenterad kompetens och erfarenhet inom aktuella ämnen.

Tidigare erfarenhet av lärartjänst, arbete inom folkbildning eller annan pedagogisk verksamhet är meriterande. Erfarenhet av studie och yrkesvägledning är också meriterande. Det är positivt om du har erfarenhet av ideellt eller professionellt arbete inom församling eller kristen organisation.

Om tjänsterna

Antal tjänster: 3 tjänster (2 tillsvidare- och 1 visstidsanställning)
Tjänsteform: ferietjänst, 50-100 %
Sista ansökningsdag: 16 maj 2021. OBS! Urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske före sista ansökningsdag.
Tillträde: 2 augusti 2021 eller efter överenskommelse.

Ansökan skickas till: rekrytering@junefolkhogskola.se.

Kontakt

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta bitr rektor Anna Engborg, 036-37 48 11 eller facklig företrädare Richard Lindberg, 036-37 48 05.

Om skolan

June folkhögskola erbjuder vuxenutbildning i centrala Jönköping sedan 2011. Skolan grundades 1979 och låg tidigare utanför Nässjö och namnet var då Viebäcks folkhögskola. Skolan är en dagfolkhögskola som erbjuder bildning, gemenskap och utbildning inom varierande områden. Skolan har idag kursverksamhet som berör ca 650 personer varje år. På skolan är cirka 35 personer anställda. De flesta kursdeltagarna läser i Juneporten Jönköping eller via distansstudier.

Skolans huvudman är stiftelsen Pingstförsamlingarnas Skol- och Kursverksamhet. Stiftelsen driver fem folkhögskolor inom Pingströrelsen. Syftet med skolverksamheten beskrivs att bedriva folkhögskoleverksamhet på kristen grund och i kristen anda.

Se mer på: www.junefolkhogskola.se