Hjo folkhögskola söker engagerad rektor

Hjo folkhögskola söker en engagerad ledare som kan entusiasmera deltagare och medarbetare och som leder genom tydlighet, lyhördhet och närvaro. Ansök senast den 14 april.
Uppdaterad: 6 mars 2020

Om jobbet

Vi söker en engagerad ledare som kan entusiasmera deltagare och medarbetare och som leder genom tydlighet, lyhördhet och närvaro.

Rektors ansvar och uppgifter:

• Rektor är ansvarig inför styrelsen och leder och utvecklar skolans arbete.
  • Rektor är skolans verkställande chef med ansvar för personal, arbetsmiljöuppgifter, ekonomi och fastigheter.
  • Rektor leder det pedagogiska utvecklingsarbetet.
  • Rektor leder arbetet med att utveckla reflektionen kring skolans profil och värdegrund.
  • Rektor ska vidareutveckla skolan med dess olika utbildningar och verka för att skolan fortsätter att vara en folkhögskola med visioner och hög kvalitet.
  • Rektor är en företrädare för skolan såväl inomkyrkligt som inom folkbildningsvärlden samt gentemot lokalsamhället.

Vi söker en rektor som:

• är en engagerad ledare som kan entusiasmera deltagare och medarbetare.
  • har förmåga att ge rum för mångas kompetens och engagemang för att uppnå skolans gemensamma mål.
  • leder genom tydlighet, lyhördhet och närvaro.
  • har god kommunikationsförmåga.
  • har förmåga att stå för skolans profil och värdegrund.

Vi söker dig som:

• är tillhörig Svenska kyrkan och är förtrogen med Svenska kyrkans tro, liv och organisation.
  • har för tjänsten adekvat akademisk utbildning i t ex pedagogik, teologi.
  • som har pedagogisk erfarenhet och gärna erfarenhet från folkbildning.
  • som har dokumenterad ledar-/chefserfarenhet och kunskap om lagar och avtal inom arbetslivet.

Vi värderar också:

• Internationella kontakter och språkkunskaper.
  • Grundläggande ekonomiska kunskaper.
  • Administrativ erfarenhet och vana att arbeta med administrativt it-stöd.

Korta fakta om jobbet

Omfattning: Heltid 100%
Varaktighet: Tillsvidare
Anställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Om Hjo folkhögskola

Hjo folkhögskola ligger i idylliska Hjo vid Vättern. På skolan finns bland annat Allmän kurs, Musiklinje och Konstskola samt kyrkliga utbildningar som Kyrkans grundkurs och Kyrkomusikalisk utbildning.

Hjo folkhögskola är en mycket spännande mötesplats. Här samsas deltagare från många olika linjer/kurser och från många olika platser, såväl från Sverige som från utlandet. Vi har stipendiater och studerande från olika delar av världen.

Skolan är fylld av musik, konst, och kultur vilket gör den till en miljö fylld av möjligheter och upplevelser. Musiklinjens deltagare ger cirka trettio konserter, i och utanför skolan, varje år.

Vår skola är rik på resurser, främst personella men också kulturella. Personalen är välutbildad och har den rätta inställningen till utbildning och bildning. Deltagarens behov och förutsättningar kommer alltid främst.

Läs mer om skolan på http://www.folkhogskolan.com.

Ansökan

Ansök senast den 14 april via e-post till gerd.larsson@svenskakyrkan.seAnge referens "Rektor" i din ansökan.

Rickard Sandberg, rektor
rickard.sandberg@hjofolkhogskola.se