Härnösands folkhögskola söker en utbildningsledare

Härnösands folkhögskola söker utbildningsledare med ledarbakgrund. Sista dag för ansökan är 11 december.
Uppdaterad: 23 november 2022

Härnösands folkhögskola är en icke vinstdrivande ideell förening med Equmeniakyrkan och equmenia som huvudman och är en av huvudmännens fem folkhögskolor. Skolan vill genom en positiv människosyn erbjuda en mötesplats för åsikter, ambitioner och kulturer.

Visionen för Härnösands folkhögskola är ”en bättre och försonad värld” och uppdraget är att vi ska ge människor tillgång till förutsättningar att växa och göra skillnad för sig själva och sina sammanhang. Vi på Härnösands folkhögskola söker nu en Utbildningsledare med lärarbakgrund som vill utvecklas tillsammans med oss!

Om tjänsten

Härnösands folkhögskola är i en spännande tid av utveckling och förändring. Vi söker dig som trivs med att "lägga rälsen medan tåget rullar" och som har erfarenhet av att leda i förändring. Du behöver stå stadigt också i stunder då svaren inte är givna.

Du ingår i skolans ledningsgrupp tillsammans med rektor, ekonom, administrativ chef och två andra utbildningsledare. I nuläget innebär rollen att du ansvarar för verksamhet, ekonomi, personal och arbetsmiljö på Allmän kurs och Kontakttolk. Du vidareutvecklar ny utbildning med inriktning SFI. Som utbildningsledare arbetar du nära kursansvariga på din enhet.

Kvalifikationer

Behörig lärare. Erfarenhet från folkhögskola är meriterande, i likhet med erfarenhet av ämnesintegrerat arbetssätt. Minst två års dokumenterad chefserfarenhet är ett krav. Meriterande om du varit ledare inom skolväsendet alternativt annan verksamhet med pedagogiska inslag. Vi söker dig som delar huvudmannens värdegrund.

Meriterande erfarenheter

● leda förändringsarbete, utveckla team och grupprocesser
● folkbildning, yrkeshögskoleutbildning (MYH) och SFI
● arbetsmiljöarbete och arbetsrätt

Personliga egenskaper

● flexibel och förändringsbenägen
● trygg, saklig och tydlig
● förmåga att sätta professionella gränser
● ditt ledarskap kännetecknas av att du motiverar andra och förser dem med de befogenheter som krävs samt att du är mån om att skapa delaktighet och underhålla relationer
● du har god samarbetsförmåga, strategiskt tänkande och en pedagogisk insikt
● Goda kunskaper i svenska och engelska (krav).

Övrigt

Heltid, tillsvidare, oreglerad arbetstid. I tjänsten ingår beredskap var sjätte vecka. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Provanställning på sex månader kan bli aktuellt.

Ansökan

Ansök senast den 11 december , 2022. Ange referens Utbildningsledare i din ansökan.

Skicka din ansökan till Jobbansokan@hfs.se

Thomas Wahlbom