Innovationshandläggare till Folkbildningsrådet

Vi söker dig som har erfarenhet från det civila samhället och flerårig erfarenhet av att handlägga stöd till organisationer eller att fördela projektmedel. Ansök senast de 31 maj.
Uppdaterad: 9 maj 2023

Folkbildningsrådet skapar förutsättningar för en fri och självständig folkbildning som svarar mot individens och samhällets behov. Det gör vi genom att fördela statsbidrag till folkhögskolor och studieförbund samt följa deras verksamheter. Vår vision är kunskap, bildning och handlingskraft i hela samhället.

Just nu arbetar vi med att utveckla bidragssystemet för studieförbund och förstärker därför vårt kansli. Vi söker en innovationshandläggare till studieförbundsgruppen.

Det här är ditt uppdrag

Du kommer att sprida information om Folkbildningsrådets innovationsmedel, handlägga ansökningar, ta fram beslutsunderlag och följa upp insatser. I tjänsten ingår också att ansvara för utbildnings- och mötesplatser kopplade till medlen. Du kommer även att bidra till Folkbildningsrådets arbete med att följa och utvärdera studieförbundens verksamhet.

Du arbetar självständigt och i nära samarbete med andra medarbetare på Folkbildningsrådet. Att ha mycket kontakter med studieförbunden och dess företrädare runt om i landet ingår också i tjänsten.

Tjänsten är en visstidsanställning på heltid under ett år med eventuell möjlighet till förlängning. Tjänsten är placerad på Folkbildningsrådets kansli.

Det här söker vi hos dig

För att göra ett bra jobb hos oss och för att trivas tror vi att du har:

  • Erfarenhet från organisationer i det civila samhället (exempelvis studieförbund, folkhögskolor, paraplyorganisationer, politiska organisationer, ideella organisationer) eller arbete på myndighet.
  • Flerårig erfarenhet av att handlägga stöd till organisationer eller att fördela projektmedel. Det kan också vara att du har erfarenhet av att ha drivit verksamhet som finansierat genom ansökningar.
  • Intresse för innovation, förändringsprocesser och strategiskt arbete.
  • Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. God skriftlig förmåga.
  • Ett samarbetsinriktat, självgående och uthålligt arbetssätt.

Det här erbjuder vi

Vi erbjuder en spännande roll i en organisation som arbetar med att främja folkbildningen och bidra till utveckling för alla människor. Hos oss kommer du att arbeta med vår samtids kanske viktigaste frågor. Vår arbetsmiljö präglas av en välkomnande atmosfär och ett högt engagemang för verksamheten och dess syfte. Vi arbetar med ett aktivt medarbetarskap. Folkbildningsrådet vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Vi tillämpar förtroendearbetstid och har en policy för arbete på distans. Vi har friskvårdsförmån och företagshälsovård. Vi är medlemmar i Arbetsgivaralliansen och har kollektivavtal med Unionen. Kontoret finns på Ringvägen 100 i Stockholm.

Om tjänsten

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast
Löneform: Månadslön
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Stockholm

Ansök

Välkommen att visa intresse för tjänsten genom att svara på några frågor om varför du vill bli vår nya handläggare och registrera ditt CV senast den 31 maj 2023. Gör din ansökan så snart som möjligt då vi gör urval och intervjuer löpande.

Referensnummer 2023/3.

Ansök via rekryteringstjänsten Varbi, klicka här.

Kontakt

Frågor besvaras av chefen för studieförbundsgruppen Morgan Öberg, telefon 0790-68 58 80, e-post morgan.oberg@folkbildningsradet.se.

Facklig representant är Johanna Winbladh (Unionen), telefon 08-412 48 16.