Folkhögskollärare till Mora folkhögskola

Mora folkhögskola söker en profilansvarig lärare till den nya inriktningen i restaurang och storkök på Baskursen. Ansök senast den 31 maj.
Uppdaterad: 15 maj 2020

Arbetsbeskrivning

De allmänna kurserna bedrivs på tre nivåer, Bas (för nybörjare i svenska språket), Grund och Gymnasienivå. Mora folkhögskola söker en profilansvarig lärare till den nya inriktningen i restaurang och storkök på Baskursen.

Du undervisar främst kursdeltagare med olika utbildningsbakgrund i Svenska som andraspråk, huvudsakligen i grupp. Du kommer att jobba både teoretiskt och praktiskt i skolans undervisningskök. Du arbetar i ett arbetslag där du tillsammans med dina kollegor har ansvar för gemensam planering, samt samarbete mot skolgemensamma mål.

Tjänstgöringsgrad 100 procent. Tillsvidareanställning med start 2020-08-10 eller enligt överenskommelse.

Arbetet som lärare på folkhögskola kräver samarbets- och kommunikationsförmåga - både i relation till kollegor och kursdeltagare. På Mora folkhögskola ser vi vikten av bärande relationer, och som lärare är det därför viktigt att du har en känsla för att möta människor där de befinner sig. Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

Kvalifikationer

Du ska ha dokumenterad utbildning inom och/eller erfarenhet av ett eller flera av ämnesområdena svenska, svenska som andraspråk och restaurang. Bred ämneskompetens är meriterande. Vi ser gärna att du är utbildad folkhögskollärare eller har erfarenhet av att arbeta pedagogiskt med folkbildning. Du ska ha god datorvana, vi arbetar i Officemiljö. Kursadministrativt använder vi Schoolsoft.

Följande specialkompetenser är särskilt meriterande:

  • Erfarenhet eller dokumenterade kunskaper av arbete i restaurang eller storkök.
  • Specialpedagogisk kompetens och erfarenhet, särskilt inom neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.
  • Folkhögskollärarexamen eller studier i folkbildningskunskap. 
  • Kompetens/erfarenhet av arbete med vuxna i ämnet svenska som andraspråk. 
  • SYV-kompetens och/eller erfarenhet i studie- och yrkesvägledning.

Om arbetsgivaren

Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna! 

Mora folkhögskola har Region Dalarna som huvudman. Folkhögskolan ligger naturskönt belägen vid Siljans strand. Folkhögskolans profilområden är natur, miljö, hälsa och skapande i ett hållbarhets- och helhetsperspektiv.

Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi har ett brett uppdrag så möjligheterna är stora att du hittar ditt drömjobb hos oss! Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på regiondalarna.se/jobb

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2020-05-31. Sök via denna länk. Ange referens: 20:2020:62

Vi tar inte emot ansökan via e-post.

Kontaktpersoner

Ulla Rodestam Örsell, Rektor
ulla.rodestamorsell@morafhsk.se

Karin Fastlund, Kursföreståndare Allmän kurs Bas
karin.fastlund@morafhsk.se

Facklig kontaktperson

Lars Hodin, Förbundet Folkhögskollärarna
lars.hodin@morafhsk.se