Folkhögskoleföreningen Gyllenhuset söker rektor till Mimi folkhögskola

Folkhögskoleföreningen Gyllenhuset är en ideell förening där våra medlemmar utgörs av Sveriges Fontänhus, Stiftelsen Gyllenkroken samt Arbetarrörelsens folkhögskola. Vi söker nu en rektor till vår folkhögskola som kommer att heta Mimi folkhögskola.
Uppdaterad: 28 oktober 2021

Vår folkhögskoleverksamhet vänder sig till personer som på grund av psykisk ohälsa är i behov av anpassade resurser för att genomföra sina studier. Detta är exempelvis:

• att man studerar i sin egen takt utifrån vad man mäktar med
  • att man tillsammans med lärare och övrig personal utarbetar en individuell studieplan samt ett individuellt anpassat schema
  • att vi erbjuder stöd och extra resurser för att kursdeltagaren skall lyckas nå sina mål.

Gyllenhuset erbjuder idag tre allmänna kurser, två på gymnasienivå och en på grundnivå.

Vi söker dig som förutom att du har erfarenhet och kvalifikationer för rektorsuppdraget även har kunskap och insikt i vad det innebär att leva med psykisk ohälsa samt vilka faktorer som är viktiga för att skapa förutsättningar för återhämtning. Du har stort tålamod, är lyhörd och inriktad på att pröva nya metoder för att tillsammans med oss skapa en skola som kan bidra till att vår målgrupp når sina mål och kan slutföra sina studier för att komma vidare till andra utbildningar eller arbete.

Arbetsuppgifter

Som rektor skall du arbeta med att leda och samordna den pedagogiska verksamheten på skolan, kvalitets- och utvecklingsarbete, kompetensutveckling, administration, ekonomi- och verksamhetsansvar. Som stöd i ditt arbete kommer du att ha engagerade och ansvarstagande lärare, deltagarstödjare, kurator, administrativ personal samt en kompetent och engagerad styrelse.

Som ledare är du kommunikativ, ödmjuk, har ett transparent ledarskap och trivs med att samarbeta med självstyrande arbetslag. Du är beredd att lära dig av deltagarnas och personalens erfarenheter och kunskaper.

Kvalifikationer

Du har en för uppdraget relevant högskoleutbildning inom pedagogik, folkhögskollärutbildning, beteendevetenskap och/eller socionomprogrammet. Du skall ha erfarenhet av arbete med ledning och lärande. Du har erfarenhet av personal-, ekonomi och verksamhetsansvar och är insatt i facklig samverkan. Du har goda kunskaper kring folkhögskolans arbetssätt och folkbildningens idégrund samt är representativ som förebild och ambassadör för folkhögskolans roll i samhället. Det är önskvärt att du har genomgått utbildning för folkhögskolerektor eller är positiv till att inom de närmaste åren gå utbildningen i tjänsten som vår rektor.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, innebärande att du har förmågan att skapa engagemang, både hos personal och kursdeltagare, du är välformulerad och kan representera skolan i olika sammanhang.

Meriterande är att du har:

Erfarenhet av att leda och arbeta med självstyrande arbetslag som självständigt planerar och organiserar sitt arbete. Du har ett prestigelöst och lösningsfokuserat förhållningssätt i ditt ledarskap. Du har erfarenhet av- eller förkunskap av Fontänhusmodellen.

Tillsvidareanställning 100% - Vi arbetar löpande med intervjuer och urval

Större delen av vår verksamhet är lokaliserad på 2:a Långgatan 29 i Göteborg.

Sista dag för ansökan är den 15 dec 2021. Tillträdesdag: efter överenskommelse.

Du skickar din ansökan via e-post till marianne.loof@gyllenhuset.se. Eller postgång till: Gyllenhuset, Andra Långgatan 29, 413 28 Göteborg. Märk ämnesraden eller brevet med: rektor vid folkhögskola.

Marianne Lööf
marianne.loof@gyllenhuset.se