Folkbildare till Naturbasåret i Ljungskile

Ljungskile folkhögskola söker en naturvetare som har kompetens (ej krav på lärarbehörighet) att undervisa i naturvetenskapliga ämnen på gymnasienivå. Ansök senast den 30 mars.
Uppdaterad: 3 februari 2020

Arbetsuppgifter 

Ljungskile folkhögskola söker en naturvetare som har kompetens (ej krav på lärarbehörighet) att undervisa följande kurser på gymnasienivå:

  • Fysik 1 och gärna Fysik 2
  • Matematik 1-3 och gärna Matematik 4
  • ev Naturkunskap 1


Lärarutbildning är önskvärt men inget krav. Kompetens att undervisa även andra kurser på gymnasienivå är meriterande. Tjänstens omfattning är beroende av de kurser som den sökande har kompetens i och kan bli upp till 100 %

I huvudsak består tjänsten i att vara lärare i matematik och fysik på vårt naturvetenskapliga basår och ansvara för kursen. Målet för naturbasåret är både att ge behörigheter inom naturvetenskap och att ge deltagarna förståelse för naturvetenskap utifrån skolans profiler: livsåskådning, globala frågor och kultur. I detta arbete krävs att du har en helhetssyn på naturvetenskap och kan möta deltagare som är kunniga och intresserade. Utbildningen håller ett högt tempo och du har, som framgår ovan, stor pedagogisk frihet. 

Dessutom kommer du vara lärare i matematik och eventuellt naturkunskap på andra kurser. Det är viktigt att du har ett genomtänkt förhållningssätt till vuxna studerande som behöver stöd för att klara matematikstudier på gymnasienivå. Du förväntas skapa en tillåtande och lyhörd atmosfär och kunna möta deltagarnas olika behov, vilket innefattar att vara flexibel och ha hög social kompetens. Du arbetar självständigt med att lägga upp kursernas innehåll och utformning. I arbetet ingår också medverkan, tillsammans med klasser, i skolgemensamma aktiviteter, vilka brukar ge en härlig stämning på skolan. 

En anställning på Ljungskile folkhögskola innebär att du utvecklas tillsammans med andra och medverkar i många sammanhang på en stor skola. Du får frihet att göra något riktigt bra i lärande möten med deltagarna. Du undervisar och handleder vuxna deltagare med stort intresse för naturvetenskap och bygger relationer som gynnar lärandet. Du arbetar nära deltagarna, påverkar och låter dig påverkas. Vi har tid för varandra och en hög acceptans för olikheter. 

Du bör ha en förankring i folkbildningens bildningssyn och skolans värdegrund. Folkhögskollärarutbildning är meriterande. Vi kan erbjuda dig ett stimulerande arbete i en dynamisk och varm miljö.

Ansökan

Vi tillämpar löpande rekrytering och kan komma att tillsätta tjänsten innan ansökningstiden är slut. Ansökan via e-post till folkhogskola@ljungskile.org senast den 30 mars. Välkommen med din ansökan!

Om arbetsgivaren

Folkhögskolan hävdar alla människors lika värde och är en stark röst för demokratiska fri- och rättigheter. Bildning är en väg till mognad, insikt och frigörelse. Idégrunden återspeglas i pedagogiken, där deltagarna har inflytande över och ansvar för sina studier.

Vi vill ge utrymme för livs- och samhällsfrågor och betonar respekten för andras åsikter. Demokrati, kultur och globala frågor står högt på vår dagordning, vilket också återspeglar sig i kursutbudet och i allt som händer på skolan. 

Undervisningen bygger på varje deltagares aktiva delaktighet, med utgångspunkten i att alla har något att bidra med. Därför arbetar vi konsekvent med sammanhållande aktiviteter, grupprocess och kamratskap.
Ljungskile folkhögskola tar emot ungefär 280 deltagare och skolans internat har plats för 100 av dessa.

Ljungskile folkhögskola
Besöksadress Valdemar Svenssons väg 11
459 31 LJUNGSKILE
www.ljungskile.org
Sista ansökan 30 mars

Ljungskile folkhögskola ligger mitt emellan hav och fjäll, med fantastisk utsikt över Ljungskileviken. Närheten till skog och hav gör det lätt att komma ut i naturen. Bredfjället ligger alldeles bakom skolan med milsvida vandringsleder. I havet kan du bada och paddla kajak.

Samhället erbjuder både det livsnödvändiga och pittoreska i affärsväg och i café- och restaurangutbud. Föreningslivet erbjuder bio, jazzmusik av hög klass, träning inom- och utomhus, golf, friluftsliv osv. Närheten till storstaden kompletterar med sitt exklusiva, stora utbud av det mesta en kan önska.

Kontakt

Biträdande rektor Torun Elgebäck, 0522-686966, torun.elgeback@ljungskile.org.