Fellingsbro folkhögskola söker lärare inom beteendeämnen

Fellingsbro folkhögskola söker en lärare som tillsammans med oss vill arbeta engagerat för att stödja och utveckla människor att växa och motiveras till att forma sin framtid. Ansök senast den 13 april.
Uppdaterad: 24 mars 2020

Vi kan erbjuda dig ett utmanande och viktigt uppdrag i en livfull och berikande bildningsmiljö. Blir du nyfiken? Läs vidare om tjänsten här och välkommen med din ansökan.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta i en inspirerande miljö där du ställs inför pedagogiska utmaningar men där folkhögskola som skolform erbjuder stora möjligheter att utveckla lärandeformer och arbetssätt. I tjänsten ingår främst undervisning på Behandlingspedagogutbildningen i ämnen som beteendeämnen, socialt arbete och social lagstiftning. Vi ser gärna att du har erfarenhet av olika behandlingsmetoder, MI, Act samt tolvstegsmodellen. Undervisning på andra yrkesutbildningar samt profilkurser kan förekomma.

Om organisationen

Fellingsbro folkhögskola ingår i förvaltningen Regional utveckling och område Utbildning och arbetsmarknad. Verksamheten är förlagd till Fellingsbro, Örebro och Lindesberg och består av allmänna kurser, profilkurser, yrkesinriktade utbildningar på gymnasial- och eftergymnasial nivå och har också distanskurser. Skolans profil riktar sig till personer med funktionsnedsättning och har ett flerspråkigt perspektiv där svenska i tal och skrift, samt svenskt teckenspråk, bildar grunden.

Skolan har också ett stort internationellt engagemang med bl.a. studieresor och utbyten. Totalt finns cirka 300 studerande på skolan och 90 medarbetare. Förvaltning Regional utveckling verkar för den regionala utvecklingen i vår region. Vårt uppdrag är
att arbeta för hållbar tillväxt och god livskvalitet i hela Region Örebro län.

Ansvarsområdet är brett och sträcker sig från folkhälsa, utbildning och kultur till näringslivsutveckling, energi och klimat och trafik och samhällsplanering. Förvaltningen består av ca 300 medarbetare.

www.regionorebrolan.se, www.fellingsbro.fhsk.se

Kvalifikationer

Du är utbildad lärare/socionom eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig och du har erfarenhet av arbete med vuxna med olika typ av funktionsnedsättning. Vi vill att du har erfarenhet av behandlingsinriktad verksamhet. Du ska vara väl insatt i samhällets stödmöjligheter. Det är en fördel om du har erfarenhet av folkhögskola eller annan vuxenutbildning. Meriterande är om du är flerspråkig och kan svenskt teckenspråk. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform

Tillsvidareanställning, uppehållstjänst, på heltid. Kvällsarbete kan förekomma.
Tillträde: 2020-08-10

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2020-04-13

För att söka tjänsten måste du logga in/skapa användare här. Ange referens RU:2020:5 i din ansökan.

Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter och ärendenummer till sökt tjänst.

Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan! 

Kontakt

Biträdande rektor, Brita Nordqvist
070-219 94 81

Rektor, Torkel Freed
076-695 08 09

Fackliga representanter

Lärarförbundet/Förbundet folkhögskollärarna, Maria Andersson,
maria.andersson@fellingsbro.fhsk.se