Fellingsbro folkhögskola söker lärare i svenska/engelska

Fellingsbro folkhögskola söker dig som tillsammans med oss vill arbeta för att stödja och utveckla människor att växa och motiveras till att forma sin framtid. Vi kan erbjuda dig ett engagerande och viktigt uppdrag i en livfull och berikande bildningsmiljö. Ansök senast den 19 april.
Uppdaterad: 3 april 2020

Blir du nyfiken? Läs vidare om tjänsten här och välkommen med din ansökan.

Arbetsuppgifter

I tjänsten ingår undervisning på skolans kurser, främst i ämnena svenska, engelska och svenska som andraspråk på grund- och gymnasienivå. Som lärare hos oss arbetar du i en inspirerande och kreativ miljö där du ställs inför pedagogiska utmaningar och där folkhögskolan som skolform erbjuder stora möjligheter att utveckla lärandeformer och arbetssätt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad folkhögskollärare eller gymnasielärare med ämneskompetens främst i svenska och engelska men även svenska som andraspråk. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete med vuxna med olika former av funktionsnedsättning, och om du har erfarenhet från folkhögskola eller annan vuxenutbildning.

Meriterande är om du är flerspråkig och kan svenskt teckenspråk. Vi ser gärna sökande med bred kompetens inom flera ämnes- och intresseområden.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform

Tillsvidareanställning, uppehållstjänst, på heltid. Kvällsarbete kan förekomma.

Tillträde: 2020-08-10

Ansök senast den 19 april. Ange referens RU:2020:6 i din ansökan.

För att söka tjänsten måste du logga in/skapa användare här.

Ansökan ska innehålla fullständig CV med meritförteckning, personligt brev samt adressuppgifter och ärendenummer till sökt tjänst. Intyg, betyg, examensbevis med mera ska lämnas vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

Om organisationen

Fellingsbro folkhögskola ingår i förvaltningen Regional utveckling och område Utbildning och arbetsmarknad. Verksamheten är förlagd till Fellingsbro, Örebro och Lindesberg och består av allmänna kurser, profilkurser, yrkesinriktade utbildningar på gymnasial- och eftergymnasial nivå och har också distanskurser. Skolans profil riktar sig till personer med funktionsnedsättning och har ett flerspråkigt perspektiv där svenska i tal och skrift, samt svenskt teckenspråk, bildar grunden. Skolan har också ett internationellt engagemang med bl.a. studieresor och utbyten. Totalt finns cirka 300 studerande på skolan och 90 medarbetare.

Förvaltning Regional utveckling verkar för den regionala utvecklingen i vår region. Vårt uppdrag är att arbeta för hållbar tillväxt och god livskvalitet i hela Region Örebro län. Ansvarsområdet är brett och sträcker sig från folkhälsa, utbildning och kultur till näringslivsutveckling, energi och klimat och trafik och samhällsplanering. Förvaltningen, som är en av fem inom Region Örebro län, består av ca 300 medarbetare. Vår gemensamma vision är ”Tillsammans skapar vi ett bättre liv”.

Upplysningar

Biträdande rektor, Mattias Ekström